Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΝΔ: Μειώσεις φόρων για όλους

Προτείνει σταθερό φορολογικό σύστημα για 10 χρόνια για τους ξένους επενδυτές.

Την πρόταση της, για ένα νέο φορολογικό σύστημα, παρουσίασε σήμερα η Νέα Δημοκρατία.
Τα βασικά σημεία της πρότασης προβλέπουν:
Την καθιέρωση φορολογικού συντελεστή 15% για τις επιχειρήσεις και την επαναφορά του αφορολογήτου ορίου στις 12.000 ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα, με ταυτόχρονη μείωση του ανώτατου συντελεστή από 45% στο 40% και σταδιακά μέσα σε τρία χρόνια στο 30%, προβλέπει μεταξύ άλλων το φορολογικό σύστημα που προτείνει η Νέα Δημοκρατία.
Σε ότι αφορά το ΦΠΑ, η Νέα Δημοκρατία, προτείνει μείωση του βασικού συντελεστή ΦΠΑ στο 19% από 23%, του μεσαίου στο 9% από 13% και του χαμηλού συντελεστή στο 5%.
Σχετικά με τους φόρους στην ακίνητη περιουσία η πρόταση της Ν.Δ., προβλέπει , πάγωμα των Αντικειμενικών Αξιών για 5 έτη, μείωση του ΦΠΑ στην οικοδομή στο 19 %, κατάργηση του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, μετατροπή του σε ΕΤΑΚ και διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής του.
Ακόμη προβλέπεται η Ηλεκτρονική Καταγραφή της περιουσιακής κατάστασης κάθε φορολογούμενου, για τα πάσης φύσεως χρηματοπιστωτικά προϊόντα που κατέχει σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Επίσης, προτείνεται ένα μόνο φορολογικό νομοσχέδιο σε ετήσια βάση και ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον 10ετους διάρκειας για τους ξένους επενδυτές, ενώ περιγράφονται αναλυτικά και όλες οι δράσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής, μεταξύ των οποίων και η επιβολή αυστηρών προστίμων.


ΠΗΓΗ: www.24h.gr