Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ενιαίο μισθολόγιο και σε φορείς ιδιωτικού δικαίου

Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που μέχρι σήμερα δεν είχαν καμία σχέση με το Δημόσιο μπαίνουν στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών.

Ζήτησαν να εξαιρεθούν από την εφεδρεία και τους επιβλήθηκε το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου και πλαφόν αμοιβών 1.900 ευρώ. Πρόκειται για κάποια από τα 151 Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που η Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ του υπουργείου Οικονομικών ενέταξε πρώτα στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας, ενώ πολλά εξ αυτών δεν υπάγονται καν στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

Μάλιστα, το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε ειδική ρύθμιση στο πολυνομοσχέδιο της προηγούμενης Πέμπτης με την οποία τροποποιούνται τρεις διαφορετικοί νομοί (Ν. 2362/1995, Ν.3429/2005 και ο Ν.3899/2010), ώστε να συμπεριλάβει και τους φορείς αυτούς στο νέο μισθολόγιο.
Ειδικότερα, διάταξη που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών "Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015" που θα εξετασθεί την Τρίτη σε κοινή συνεδρίαση των Επιτρόπων Οικονομικών Υποθέσεων και Δημοσίας Διοίκησης της Βουλής προβλέπει πως το ενιαίο μισθολόγιο θα εφαρμόζεται και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που μέχρι σήμερα δεν είχαν καμία σχέση με το Δημόσιο.