Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΚΟΝΙΤΣΑ: Συνελήφθη στην Αγία Παρασκευή ο Αλβανός με kalasnikov και 125 κιλά χασίς

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Αγία Παρασκευή Κόνιτσας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για εισαγωγή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια με σκοπό την εμπορία, καθώς και για κατοχή ενός πολεμικού όπλου kalasnikov, αντίσταση, κλοπή αυτοκινήτου και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, που αφορούσαν μεταφορά ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην περιοχή Αγίας Παρασκευής Κόνιτσας Ιωαννίνων, ένα ύποπτο όχημα στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα. Τη στιγμή της ακινητοποίησης του οχήματος από τους αστυνομικούς ο συνοδηγός, εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι και την πυκνή βλάστηση παρακείμενης δασικής έκτασης, διέφυγε.
Κατά τη διαφυγή του, πυροβόλησε κατά των αστυνομικών, οι οποίοι έκαναν χρήση του οπλισμού τους με εκφοβιστικές βολές προς το σημείο διαφυγής, χωρίς να υπάρξει κανένας τραυματισμός.
Ο οδηγός του οχήματος -34χρονος υπήκοος Αλβανίας,- αντιστάθηκε στους αστυνομικούς και τελικά συνελήφθη, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού του .
Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εξήντα έξι (66) δέματα που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους (125.390) γραμμαρίων περίπου, ένα πολεμικό όπλο τύπου kalasnikov με γεμιστήρα που περιείχε είκοσι ένα (21) φυσίγγια, ένα (1) διαρρηκτικό εργαλείο, ένα (1) ζευγάρι γάντια και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το όχημα είχε κλαπεί από τον συλληφθέντα δράστη βραδινές ώρες της 09-10-2011 από την περιοχή του Αγρινίου.


ΠΗΓΗ: http://epirusonline.gr