Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: "Γυρίζουμε στα επίπεδα ζωής του 2004"!!!

Ολοκληρώθηκε ο προγραμματισμένος κύκλος των συναντήσεων με την τρόικα , ανακοίνωσε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, όπου συζητείται ο κρατικός προϋπολογισμός του 2012, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι απομένουν κάποιες λεπτομέρειες για να διευθετηθούν μέχρι αύριο κι αν χρειαστεί- όπως είπε- θα τις χειριστεί προσωπικά, ώστε να δοθούν πολιτικές λύσεις, αν και έσπευσε να συμπληρώσει ότι δεν το θεωρεί πιθανόν.
Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε εξαιρετικά δυσάρεστο και προβληματικό μια χώρα να αναγκάζεται να προσφύγει σε διεθνή οργανισμό για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χρέους της, ώστε να αποφύγει τη πτώχευση και να διαφυλάξει το επίπεδο ζωής των πολιτών της.


Επεσήμανε δε ότι μέχρι το τέλος του 2012, η ύφεση θα είναι (αθροιστικά) μείον 15% και (έτσι, όπως είπε) γυρίζουμε στα επίπεδα ζωής του 2004.
"Είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε την αναγκαία διόρθωση για να μπει στη χώρα μια στέρεα βάση. Αν δεν σπάσουμε τώρα τη φούσκα, τη ψευδαίσθηση που δημιουργήθηκε εδώ και πολλά χρόνια, δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο μέλλον, γιατί η κατάσταση είναι επικίνδυνη και αβέβαιη", σημείωσε.