Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Εξαρθρώθηκε Εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε κληρικούς

Έταζαν συντάξεις έναντι αδράς αμοιβής.



Την Τετάρτη μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας, συνελήφθη στην Αμαλιάδα 29χρονος Έλληνας, κατηγορούμενος για απάτη κατ' εξακολούθηση, εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα ενώ σχηματίζεται ποινική δικογραφία, για τα ίδια αδικήματα, σε βάρος άλλων δεκαεπτά (17) ατόμων.
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους του Ταμείου Ασφάλισης Κληρικών Ελλάδας, προσέγγιζαν τηλεφωνικά τα θύματά τους και με τον ισχυρισμό της συνδρομής τους στην επίλυση συνταξιοδοτικών εκκρεμοτήτων, αποσπούσαν από τους κληρικούς διάφορα χρηματικά ποσά, τα οποία κατατίθεντο σε τραπεζικούς λογαριασμούς των δραστών.
Θύματα της εγκληματικής οργάνωσης έπεσαν δεκαπέντε κληρικοί από τους Νομούς Θεσπρωτίας, Ηρακλείου, Μεσσηνίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Μαγνησίας, Θεσσαλονίκης και Κυκλάδων.
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι η λεία της εγκληματικής οργάνωσης ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 379.500 ευρώ.
Η προανάκριση συνεχίζεται, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηγουμενίτσας.