Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Προχωρούν οι εργασίες καθαρισμού του ποταμού Αχέροντα

Περιοχές στις οποίες, από την Περιφέρεια Ηπείρου, εκτελούνται εργασίες καθαρισμού του ποταμού Αχέροντα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες του ομώνυμου Τ.Ο.Ε.Β., επισκέφτηκε το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Μ. Πλιάκο.
Σε συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο του Τ.Ο.Ε.Β. κ. Σπύρο Γεωργίου, εξετάστηκε η πορεία των εργασιών, αλλά και αναδείχτηκαν τα άμεσα και ουσιαστικά οφέλη που υπάρχουν ήδη στην περιοχή από τον καθαρισμό του ποταμού, ο οποίος όπως επισημάνθηκε, δεν είχε καθαριστεί επί δεκαετίες. «Η Διοίκηση της Περιφέρειας, όπως είχε δεσμευτεί, την πρώτη παρέμβαση που ανέλαβε να υλοποιήσει και ήδη υλοποιεί, είναι ο καθαρισμός ποταμών και αποστραγγιστικών τάφρων, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες. Για να ολοκληρωθεί το έργο αυτό θα απαιτηθεί πολύς χρόνος, καθώς τα έργα, ως προς τον καθαρισμό τους, είχαν εγκαταλειφθεί επί δεκαετίες. Η Περιφέρεια, δια των Περιφερειακών Ενοτήτων της, των Τ.Ο.Ε.Β., αλλά και των Δήμων όπου απαιτείται, είναι αποφασισμένη να ολοκληρώσει το έργο αυτό, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν. Ήδη όσον αφορά την Π.Ε. Πρέβεζας, σήμερα με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Στρ. Ιωάννου, είχαμε μία ακόμη συζήτηση για τις άμεσες και τις μεσοπρόθεσμες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν», δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης.


Συνάντηση και στην Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Με αντικείμενο τον προγραμματισμό των παρεμβάσεων για τον καθαρισμό των αποστραγγιστικών τάφρων στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, συναντήθηκε αργότερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης στην Ηγουμενίτσα με τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη και εκπροσώπους Τ.Ο.Ε.Β.. Επίσης επισκέφτηκε περιοχές στις οποίες ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το έργο που έχει εκτελεστεί ως τώρα δίνοντας έτσι λύσεις σε προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι αγρότες.

ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr