Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Reuters: «Ήπια» αναδιάρθρωση βλέπουν 46 στους 55 αναλυτές


H Ελλάδα θα αναγκαστεί να αναδιαρθρώσει το χρέος της εκτιμούν οι 46 από τους 55 οικονομικούς αναλυτές που ρώτησε το πρακτορείο Reuters για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Περισσότεροι από τους μισούς (24 από τους 46) δηλώνουν ότι η αναδιάρθρωση θα γίνει ύστερα από τουλάχιστον ένα έτος. Δέκα βλέπουν αναδιάρθρωση σε τρεις έως έξι μήνες από τώρα, επτά σε έξι έως δώδεκα μήνες, ενώ τέσσερις προβλέπουν ραγδαίες εξελίξεις, με την αναδιάρθρωση του χρέους να συμβαίνει μέσα στο επόμενο τρίμηνο.
Οικονομικός αναλυτής δήλωσε στο διεθνές πρακτορείο ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος, αν βγει το 2012 να δανειστεί υπό τις παρούσες συνθήκες. "Οι αγορές δημιουργούν τη δική τους πραγματικότητα", τόνισε.


Η πλειοψηφία των αναλυτών που μετείχαν στη σφυγμομέτρηση πιστεύει ότι θα προκριθεί λύση επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του χρέους και μείωσης του επιτοκίου.
Ο οικονομολόγος Αλεξάντρ Κρίγκερ της Bankhaus Lampe εκτίμησε ότι το "κούρεμα" των ελληνικών ομολόγων ενέχει τον κίνδυνο διάδοσης της κρίσης και σε άλλα κράτη και γι΄ αυτό θα αποφευχθεί.