Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: "Καλλικράτης" και στα σχολεία της Γερμανίας


Η κα Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε σειρά συνενώσεων σχολικών τάξεων και σχολείων στα ελληνικά σχολεία της Γερμανίας, λόγω του μικρού αριθμού μαθητών που φοιτούν εκεί.


Όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, οι μαθητές που φοιτούν ήδη στα σχολεία αυτά θα ολοκληρώσουν την φοίτηση τους χωρίς προβλήματα, ενώ εάν εγγραφεί στις τάξεις ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός των 20 μαθητών, οι αναστολές λειτουργίας δεν θα ισχύσουν.


Οι αλλαγές που σχεδιάζονται από την επόμενη χρονιά:
Λύκειο Αμβούργου: Αναστέλλεται η λειτουργία των τάξεων Α' και Β' Λυκείου, καθώς προβλέπεται να μην εγγραφούν πάνω από 20 μαθητές. Θα λειτουργήσει μόνο η Γ' Λυκείου με τέσσερις μαθητές για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την φοίτηση τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο Λύκειο για να μεταφερθούν.


Λύκειο Ανόβερου: Αναστέλλεται η λειτουργία της τάξης Α' Λυκείου, καθώς προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών, και θα λειτουργήσουν μόνο η Β' Λυκείου με εννέα μαθητές και η Γ' Λυκείου με 10 μαθητές, για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την φοίτηση τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο Λύκειο για να μεταφερθούν.


Λύκειο Άουκσμπουργκ: Αναστέλλεται η λειτουργία των τάξεων Α' και Β' Λυκείου, καθώς προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών και θα λειτουργήσει μόνο η Γ' Λυκείου με 12 μαθητές, για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την φοίτηση τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο Λύκειο για να μεταφερθούν.


Λύκειο Βερολίνου: Αναστέλλεται η λειτουργία των τάξεων Α' και Β' Λυκείου, καθώς προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών. Θα λειτουργήσει μόνο η Γ' Λυκείου με 15 μαθητές, για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την φοίτηση τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο Λύκειο για να μεταφερθούν.


Γυμνάσιο Κολωνίας: Αναστέλλεται η λειτουργία της Α' Γυμνασίου, καθώς προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών.


Λύκειο Λούντβισμπουργκ: Συνενώνεται με το Λύκειο Στουτγκάρδης, καθώς προβλέπεται να φοιτούν μόλις 13 μαθητές στη Γ' Λυκείου. Η απόσταση μεταξύ των δύο πόλεων είναι μόλις 11,5 χλμ.


Λύκειο Λούντενσάϊντ: Αναστέλλεται η λειτουργία των τάξεων Α' και Β' Λυκείου, καθώς προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών και θα λειτουργήσει μόνο η Γ' Λυκείου με οκτώ μαθητές, για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την φοίτηση τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο Λύκειο για να μεταφερθούν.


Λύκειο Μάνχαϊμ: Αναστέλλεται η λειτουργία της τάξης Α' Λυκείου, καθώς προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών, και θα λειτουργήσει μόνο η Β' Λυκείου με τέσσερις μαθητές και η Γ' Λυκείου με οκτώ μαθητές, για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την φοίτηση τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο Λύκειο για να μεταφερθούν.


Λύκειο Νόϊσταντ: Συνενώνεται με το Λύκειο Στουτγκάρδης, καθώς προβλέπεται να φοιτούν μόλις 17 μαθητές στη Γ'Λυκείου. Η απόσταση μεταξύ των δύο πόλεων είναι μόλις 14,7 χλμ.


Λύκειο Σβάϊνφουρτ: Αναστέλλεται η λειτουργία της τάξης Α' Λυκείου, καθώς προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών και θα λειτουργήσει μόνο η Β' Λυκείου με οκτώ μαθητές και η Γ' Λυκείου με επτά μαθητές, για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την φοίτηση τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο Λύκειο για να μεταφερθούν.