Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΟΑΕΕ: 4.000 συνταξιούχοι …. «φαντάσματα»

Αναστέλλουν τα Ταμεία την καταβολή συντάξεων σε όσους συνταξιούχους δεν απογράφονται (στον ΟΑΕΕ εντοπίστηκαν 4.000 συνταξιούχοι - φαντάσματα) και με «οδηγία» του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας, κ. Γ. Κουτρουμάνη, σφίγγουν τον κλοιό σε τρίτα πρόσωπα που εισπράττουν τις συντάξεις για λογαριασμό συνταξιούχων οι οποίοι έχουν αποβιώσει (στο ΙΚΑ βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της απογραφής στους πρώτους ελέγχους 244 τέτοιες περιπτώσεις).
Όπως ανακοίνωσε χθες ο ΟΑΕΕ, σταματά από τον ερχόμενο μήνα να καταβάλει τις συντάξεις σε 4.000 συνταξιούχους που δεν εμφανίστηκαν στις τράπεζες για να απογραφούν. «Σε περίπτωση συνταξιούχων που δεν έχουν απογραφεί, ο Οργανισμός θα προχωρήσει σε αναστολή της σύνταξης από 1/5/2011» ανακοίνωσε ο ΟΑΕΕ. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο διοικητής του Οργανισμού, Γεράσιμος Βουδούρης, 2.500 συνταξιούχοι - φαντάσματα προέρχονται από το ΤΕΒΕ (αφορά συνταξιούχους αναπηρίας, γήρατος, χηρείας), άλλοι 500 από το ΤΑΕ και περίπου 1.000 από το ΤΣΑ.


«Δίνουμε τελευταία ευκαιρία να απογραφούν όπως απογράφηκαν τους προηγούμενους μήνες οι 300.000 συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ» δήλωσε ο κ. Βουδούρης.