Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΑΧΟΠΑΝΟΣ: "Λίγο πριν τα σύννεφα"


Την Τρίτη 9 Μαΐου, 7:00 μ.μ., στο Floral Cafe, στη Θεμιστοκλέους 80 - Αθήνα, θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου "Λίγο πριν τα σύννεφα" του Δημήτρη Βλαχοπάνου.



Το μυθιστόρημα «Λίγο πριν τα σύννεφα», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εμπειρία Εκδοτική καταγράφει με ρεαλισμό τη φθορά των ανθρώπινων σχέσεων και την παρακμή της κοινωνικής και πολιτικής ζωής από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. www.floralcafe.gr


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Δημήτρης Βλαχοπάνος γεννήθηκε το 1953 στο μαρτυρικό Κομμένο της Άρτας, όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ζει και εργάζεται στην Άρτα ως φιλόλογος.


Ασχολήθηκε με το συνδικαλιστικό κίνημα και ανέπτυξε δράση σε θέματα πολιτιστικής και πνευματικής ζωής, με συμμετοχή σε συνέδρια και ημερίδες.


Δημοσιεύει άρθρα και κείμενα σε εφημερίδες και περιοδικά, καθώς και στον ηλεκτρονικό Τύπο. Κείμενά του παρουσιάστηκαν σε λογοτεχνικά συνέδρια και σε ποιητικά συμπόσια.


Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Άρτας και του Συλλόγου «Πολιτών Παρέμβαση».


Μέχρι σήμερα κυκλοφόρησαν τα βιβλία του: «Εν κινήσει» (ποιητική συλλογή, Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Άρτας, 2004), «Κομμένο ποτάμι» (μυθιστόρημα, εκδόσεις Πέτρα, 2005), «Γράμματα ιάματα» (ποιητική συλλογή, εκδόσεις Άπειρος Χώρα, 2006), «Άι Κομμένο – της άσβεστης μνήμης» (συλλογή κειμένων, εκδόσεις Εντύπωσις, 2007, β΄ έκδοση συμπληρωμένη, 2009), «Πηγάδια και πήγασοι – αφηγήματα της δραχμούλας» (διηγήματα, εκδόσεις Πέτρα, 2007), «Του έρωτα και του μύθου» (ποιητική συλλογή, εκδόσεις Πλανόδιον, 2009).