Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΔΗΜΟΣΙΟ: Απογευματινή εργασία και αύξηση ωραρίου από 7,5 σε 8 ώρες


Απογευματινή εργασία και αύξηση των ωρών εργασίας από 7,5 σε 8, για δημόσιες υπηρεσίες «αιχμής» και ενιαία εφαρμογή του νέου μισθολογίου σε νέους και παλιούς υπαλλήλους πρότεινε ο κ. Γιάννης Ραγκούσης στην ΑΔΕΔΥ, με το προεδρείο της οποίας συναντήθηκε σήμερα.
Ο κ. Ραγκούσης πρότεινε στην ΑΔΕΔΥ την αύξηση των ωρών εργασίας από 7,5 σε 8 - αύξηση από την οποία θα εξασφαλισθεί σημαντική εξοικονόμηση πόρων - καθώς και την καθιέρωση απογευματινού ωραρίου σε δημόσιες υπηρεσίες αιχμής, ύστερα από συνεννόηση με την ΑΔΕΔΥ. Το νέο προτεινόμενο ωράριο, εάν υιοθετηθεί, θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Οκτώβριο και δεν θα είναι διακεκομμένο.
Όσο αφορά το ενιαίο μισθολόγιο, ο κ. Ραγκούσης επανέλαβε ότι δεν υπάρχει πρόθεση της κυβέρνηση να μειωθούν περαιτέρω οι μισθοί. «Θα γίνει μια ανακατανομή του συνολικού μισθοδοτικού κόστους για τους δημοσίους υπαλλήλους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Ραγκούσης χαρακτήρισε τους δημοσίους υπαλλήλους μετόχους στο Δημόσιο:
«Εάν η κρατική μηχανή πάει καλά, εκείνοι θα είναι και οι πρώτοι που θα ωφεληθούν», ανέφερε, διευκρινίζοντας ότι η όλη συζήτηση έγινε έξω και πέρα από τις υποχρεώσεις που διαμορφώνει το Μνημόνιο και ότι η Τρόικα δεν γνωρίζει τίποτα για τις εν λόγω διαπραγματεύσεις.