Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Τον Ιούνιο το ενιαίο μισθολόγιο για το Δημόσιο και 10.600 προσλήψεις


Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης, μετά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της τρόικας δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν τίθεται ζήτημα περαιτέρω μείωσης του αριθμού των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα.
Διαβεβαίωσε ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες ψήφισης και εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου, για το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων, από τον Ιούνιο.
«Δεν ετέθη από την τρόικα και ούτε υπάρχει ενδεχόμενο να διευρυνθεί η σχέση του ένα προς πέντε μεταξύ των προσλήψεων και των αποχωρήσεων στο δημόσιο τομέα, ούτε και να υπάρξει μείωση της μισθολογικής δαπάνης με το νέο μισθολόγιο», δήλωσε ο κ. Ραγκούσης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών μέσα στο 2011 πρόκειται να πραγματοποιηθούν περίπου 10.600 προσλήψεις τακτικού προσωπικού.
Συγκεκριμένα, τη χρονιά που πέρασε από το στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα αποχώρησαν λόγω συνταξιοδότησης 53.335 υπάλληλοι.
Από τις αποχωρήσεις αυτές, με βάση την αναλογία ένα προς πέντε (μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις) υπάρχει η δυνατότητα διενέργειας 10.600 προσλήψεων.
Σε αυτές συνυπολογίζονται και οι μετατάξεις από τις ΔΕΚΟ, αφού είναι ήδη δεδομένες οι περίπου 3.000 μετατάξεις από τον ΟΣΕ και τις θυγατρικές του.