Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Αποφάσεις της συνεδρίασης την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου


Από τη Γραμματεία του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο στην 3η συνεδρίασή του, που συνεχίσθηκε χθες, ημέρα Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου:

1) Αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, να ζητήσει τη μη λειτουργία διοδίων εντός της Περιφέρειας Ηπείρου, και στην περίπτωση της λειτουργίας των ηλεκτρονικών, να τοποθετηθούν στα όρια της Περιφέρειας (είσοδος –έξοδος).
(απόφαση: 3/11/ 7 & 9 - 2 – 2011)

2) Αποφάσισε, κατά πλειοψηφία,:

•να στηρίξει ηθικά την πρωτοβουλία του Δημάρχου Ηγουμενίτσας για την επίλυση των ζητημάτων των μεταναστών που απασχολούν την περιοχή.
•Να ζητήσει από την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της πάνω στο θέμα των μεταναστών, μέσω των κεντρικών συνθηκών κ.λ.π.
•Να εξασφαλισθεί χώρος, όπου θα σταθμεύουν με ασφάλεια τα φορτηγά αυτοκίνητα, πριν απομακρυνθούν από το λιμάνι.
•Τα μόνιμα Κέντρα φιλοξενίας των μεταναστών, να μην ευρίσκονται σε περιοχές, κοντά στα σύνορα.(απόφαση:3/12/7 & 9 – 2 – 2011)

3) Για τη Γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ», την οποία θεωρεί κερδοφόρα επιχείρηση και καταλυτική για την οικονομία του τόπου, αποφάσισε, κατά πλειοψηφία:
•Να ζητήσει από την Κυβέρνηση να μην αθετήσει το λόγο της, όσον αφορά στη λειτουργία της επιχείρησης
•να αγωνισθεί για την παραμονή της ΔΩΔΩΝΗΣ στο σημερινό καθεστώς.
•Να ζητήσει να παρίσταται και να έχει ενεργό ρόλο στις Γενικές Συνελεύσεις της επιχείρησης και η Περιφέρεια Ηπείρου.
(απόφαση:3/13/7 & 9 – 2 – 2011)

4)Ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην Τουριστική Εκδήλωση του ΕΟΤ στο Λονδίνο «Visit Greece & Westfield London», η οποία θα γίνει στο Εμπορικό Κέντρο της Ευρώπης: WESTFIELD LONDON , από 19-27 Μαρτίου 2011 και εξουσιοδότησε τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, για την οργάνωση της συμμετοχής.

Για την παραπάνω συμμετοχή η περιφέρεια Ηπείρου θα διαθέσει από τα προγράμματα αρμοδιότητάς της το ποσό των 15.000,00 €.
(απόφαση:3/14/7 & 9 – 2 – 2011)

http://www.php.gov.gr/