Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Υπόμνημα κατέθεσε στην Περιφερειακή Διευθύντρια για τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και την κάλυψη κενών


Υπόμνημα με θέματα που πρέπει να επιλυθούν ή να προωθηθούν στο υπουργείο Παιδείας κατέθεσαν στην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου κα Φιλιώ Νόκα – Ζαράχη τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού.
Στο επίκεντρο βρέθηκε το ζήτημα των συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων, στο πλαίσιο του νέου «σχολικού χάρτη» που προωθεί το υπουργείο Παιδείας. Η διαβούλευση για το θέμα αυτό με όλους τους φορείς της εκπαίδευσης αλλά και της αυτοδιοίκησης της Ηπείρου συνεχίζεται ώστε η Περιφέρεια να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση, η οποία σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θα «προστατεύει» τις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές.
Στις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κα Νόκα για το θέμα αυτό αλλά και για τα υπόλοιπα τρία θέματα που έθεσε ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αναφέρθηκε ο πρόεδρος Λεωνίδας Ευθυμίου.
Τα άλλα θέματα αφορούν τα κενά που υπάρχουν σε ορισμένες ειδικότητες δασκάλων κυρίως θεατρικής αγωγής, την προκήρυξη του διαγωνισμού για την μετεκπαίδευση των δασκάλων, που καθυστερεί, και τέλος στις καθυστερήσεις στην συγκρότηση των σχολικών επιτροπών από τους Δήμους, προφανώς λόγω των αλλαγών του Καλλικράτη.