Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Καταγγέλλει "Κομματικές διώξεις στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο"


Ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ κ. Κώστας Τασούλας με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καταγγέλλει "Κομματικές διώξεις στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων".
Στην ερώτησή του αναφέρει: "Πρωτοφανής αναστάτωση επικρατεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων εξ αιτίας πρόσφατων μετακινήσεων δεκάδων μελών του διοικητικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Οι μετακινήσεις αυτές που έγιναν με απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου χαρακτηρίζονται από έντονα κομματικά κριτήρια και συνδικαλιστικοί φορείς ομιλούν εύλογα για αποφάσεις της Διοίκησης που έχουν στόχο την ηθική και εργασιακή εξόντωση όλων όσων δεν ανήκουν στο κυβερνητικό κόμμα. Την ίδια στιγμή μάλιστα που ο Διοικητής του Νοσοκομείου επιδεικνύει πρωτοφανή κομματική εμπάθεια κατά εργαζομένων, μοιράζει προαγωγές σε στελέχη που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα ώστε να ολοκληρώσει την εικόνα των κομματικών οργίων, αδικώντας τους μη αρεστούς και ευνοώντας τους αρεστούς.
Επιπλέον ο κ. Διοικητής προκαλεί με τη συμπεριφορά του, γιατί προσβάλει φραστικά αιρετούς εκπροσώπους των εργαζομένων επιτείνοντας έτσι το δυσάρεστο κλίμα που ο ίδιος έχει δημιουργήσει στο Νοσοκομείο.
Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο χάρη στις προσπάθειες των Διοικήσεων και των εργαζομένων σε αυτό. Έχει αξιολογηθεί με βαθμό άριστα το 2009 και ήδη αυτή η πρόοδος υπονομεύεται.
Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Λοβέρδος:
Για τις ενέργειες στις οποίες σκοπεύει να προβεί ώστε να αποκατασταθεί η διοικητική και λειτουργική ευρυθμία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων που τόσο έχει δοκιμασθεί από τον ακραίο κομματικό τρόπο διοίκησης του σημερινού Διοικητού του".