Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΔΗΜΟΣΙΟ: Συγχωνεύσεις εκατοντάδων φορέων με νομοσχέδιο τον Φεβρουάριο


Νομοσχέδιο που προβλέπει την κατάργηση δεκάδων δημοσίων οργανισμών, τη συγχώνευση εκατοντάδων φορέων, αλλά και το κλείσιμο πλήθους δημοσίων επιχειρήσεων θα καταθέσει στη Βουλή εντός του Φεβρουαρίου ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος.

Μετά από νέες «παραινέσεις» της τρόικας, η οποία ζήτησε κατάργηση φορέων που δεν παράγουν έργο, συγχώνευση φορέων που επιτελούν παρόμοιες λειτουργίες και συγκέντρωση των συναρμοδιοτήτων σε ένα υπουργείο, ώστε να σταματήσουν οι επικαλύψεις, η Κυβέρνηση συντάσσει κατάλογο με δημόσιους φορείς και επιχειρήσεις που βαίνουν προς κατάργηση και συγχώνευση.

Αναλυτικότερα, από τα τέλη Νοεμβρίου ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, το υπουργείο Εσωτερικών, το υπουργείο Οικονομικών, το Γραφείο του υπουργού Επικρατείας και η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, δρομολόγησαν τη δημιουργία Ενιαίου Μητρώου Φορέων του Δημοσίου. Στο πλαίσιο αυτό συνεργάζονται με ιδιώτες, ενώ ζήτησαν και έλαβαν από τα υπόλοιπα υπουργεία στοιχεία για τις Διευθύνσεις και τους εποπτευόμενους φορείς (η καταγραφή δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί).