Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Μήνυμα υπέρ των οικονομικά ασθενέστερων


Την αισιοδοξία του ότι, παρά τις δυσκολίες, το 2011 θα ανοίξει ένας δρόμος που θα οδηγήσει σταδιακά τη χώρα στην έξοδο από την κρίση εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καλώντας παράλληλα τους κρατούντες να ενισχύσουν τους οικονομικά ασθενέστερους.
«Το 2011 θα έχει δυσκολίες, αλλά πιστεύω ότι ανοίγει σιγά σιγά ένας δρόμος που θα πέσουμε στο 2012», επισήμανε ο κ. Παπούλιας από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου αντάλλαξε τις καθιερωμένες ευχές για το νέο έτος με τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά και εκπροσώπους της θρησκευτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.
Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους αν φοβάται κοινωνικές αντιδράσεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την εκτίμηση ότι παρόλο που υποφέρουν τα ασθενέστερα στρώματα του ελληνικού λαού, έχουν καταλάβει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
«Πρέπει να βαδίσουμε αυτό το δρόμο. Και βλέπετε γι'αυτό και έχουν μια επιμονή, που είναι ό,τι θαυμάζω. Αλλά από την άλλη μεριά επειδή έχω περάσει κι εγώ δύσκολες περιόδους στη ζωή μου, ο ελληνικός λαός τις αντιμετώπισε αυτές τις περιόδους με μεγάλο θάρρος και με την ελπίδα ότι το αύριο θα είναι καλύτερο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Και νομίζω ότι αυτό γίνεται και σήμερα, παρόλο που οι κρατούντες πρέπει οπωσδήποτε να διευκολύνουν αυτή την ανοχή που τους δίνει ο ελληνικός λαός. Και όταν λέω να διευκολύνουν είναι ότι πρέπει οπωσδήποτε να ενισχύσουν οικονομικά, τουλάχιστον, τα χαμηλότερα εισοδήματα», πρόσθεσε στη συνέχεια.
Ο κ. Παπούλιας επανέλαβε ακόμη ότι προϋπόθεση για την κοινωνική συνοχή είναι η πάταξη των αδικημάτων που διαπράττονται σε βάρος του ελληνικού λαού. «Δεν μπορεί να διαφεύγουν αυτοί που πρέπει να πληρώσουν φόρους και ύστερα να τρέχουν στα κρατικά νοσοκομεία να θεραπευτούν. Αυτό είναι απαράδεκτο», σημείωσε.