Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Α. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα


Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με τον ερχομό του Νέου Έτους έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Μια δύσκολη χρονιά έφτασε στο τέλος της. Έρχεται μια νέα, την οποία ας υποδεχθούμε με την προσμονή να είναι καλύτερη από αυτή που μας άφησε. Το 2010 ανήκει πλέον στην ιστορία. Στη διαδρομή του έφερε στην πλειονότητα των πολιτών, πολλές δυσκολίες, πολλές δοκιμασίες, αγωνία για το αύριο. Έφερε όμως και ένα νέο θεσμό: Την Αιρετή Περιφέρεια, με την οποία φιλοδοξούμε να δώσουμε μια νέα αναπτυξιακή ώθηση στην Ήπειρο. Τα προβλήματα είναι αρκετά. Στεκόμαστε πάνω από αυτά. Αγωνιζόμαστε για την οργάνωση της Περιφέρειας, που ξεκινά από μηδενική βάση. Στόχος μας είναι μέσα στο 2011 να βάλουμε τις βάσεις που θα μας οδηγήσουν στην ενιαία Ήπειρο. Μας προβληματίζει το δύσκολο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον.
Καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες του κόσμου και γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε ούτε μια στιγμή. Η Ήπειρος έχει δυνατότητες, έχει το ανθρώπινο δυναμικό. Όλοι μαζί θα κάνουμε ο, τι είναι δυνατό για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες που θα δώσουν προοπτικές ανάπτυξης για τον τόπο μας, για την ευημερία των Ηπειρωτών, μόνιμων κατοίκων και αποδήμων.
Σήμερα ας αφήσουμε στην άκρη τους προβληματισμούς. Ας γιορτάσουμε τον ερχομό του νέου χρόνου. Ας βάλουμε τους στόχους μας και από αύριο με πίστη στις δυνάμεις μας, ξεκινάμε τον αγώνα για να ξαναγεννηθεί η ελπίδα, για να επιστρέψει η αισιοδοξία. Εμείς οι Ηπειρώτες τα καταφέραμε σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες. Με συνεργασία και κοινωνική αλληλεγγύη θα τα καταφέρουμε και τώρα…

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ