Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ: Αρχίζει σήμερα η δίκη των «Πυρήνων της Φωτιάς»


Αρχίζει σήμερα Δευτέρα, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που θα συνεδριάζει στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, η δίκη των 13 κατηγορουμένων για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Η αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας -εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας- μετά τις απειλές που περιελάμβανε η προκήρυξη της οργάνωσης για την πρόσφατη βομβιστική επίθεση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο (κατά δικαστών κτλ), και ήδη έχει προβεί στο σχεδιασμό για τη μετακίνηση των δικαστών που έχουν κληρωθεί να μετέχουν στην σύνθεση του δικαστηρίου.
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι:
Οι έξι προσωρινά κρατούμενοι Χαρίλαος Χατζιμεχαλάκης, Γιώργος Καραγιαννίδης, Αλέξανδρος Μητρούσιας, Παναγιώτης Μασούρας, Παναγιώτης Αργυρού και Κωνσταντίνα Καρακατσάνη. Οι τρεις ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους Μανώλης Γιόσπας, Νίκος Βογιατζάκης και Ερρίκος Ράλλης και οι τέσσερις καταζητούμενοι Χρήστος Τσάκαλος, Νταμιάνο Μπολάνο και τα αδέλφια Γιώργος και Μιχάλης Νικολόπουλος.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δεκατρείς βαρύνονται με τα αδικήματα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών. Η δικογραφία αφορά και τις βομβιστικές ενέργειες της οργάνωσης, στο σπίτι του πρώην υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Π. Χηνοφώτη, στο γραφείο της υπουργού -τότε βουλευτού- κ. Κατσέλη και στον εξωτερικό χώρο γραφείων του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.
Ο Χάρης Χατζημιχελάκης έχει αναλάβει με δήλωσή του σε διαδυκτιακό τόπο, την πολιτική ευθύνη για την οργάνωση, ενώ ο συγκατηγορούμενος του, Παναγιώτης Αργυρού, ο οποίος συνελήφθη για την υπόθεση των παγιδευμένων πακέτων με τον Γεράσιμο Τσάκαλο, αδελφό του καταζητούμενου Χρήστου Τσάκαλου, έχει δηλώσει με επιστολή του, «περήφανο μέλος» των Πυρήνων.