Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: : Δεν σας εμπιστευόμαστε


Επίθεση στον πρωθυπουργό ότι ασκεί την εξωτερική πολιτική της χώρας προς όφελος του κεφαλαίου και με "παρενέργειες" τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα σύνορα, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η ΓΓ του ΚΚΕ.
«Δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη. Όχι γιατί είστε προδότες. Αλλά γιατί ό,τι κάνετε είναι για να εξασφαλίσετε την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων κι από κει και πέρα αδιαφορείτε για τις παρενέργειες, ή καλύπτετε αυτή την πολιτική κάτω από τον ψευδεπίγραφο τίτλο του νέου πατριωτισμού», ανέφερε η Αλέκα Παπαρήγα.

Η κ. Παπαρήγα υποστήριξε πως όταν ο πρωθυπουργός μιλά για πολυμερή και πολυδιάστατη πολιτική εννοεί τις εμπορικές συμφωνίες, που θέλει να κάνει με την Τουρκία, την Κίνα, τις Ινδίες, τις ΗΠΑ, με χώρες της ΕΕ, την Βραζιλία προκειμένου να εξασφαλίσει μερίδιο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους, που δρουν στην Ελλάδα.
Αυτός είναι δικός σας «σύγχρονος πατριωτισμός», είπε και πρόσθεσε: «Δεν σας κατηγορούμε για προδοσία και υποτέλεια, κάνετε αυτό που επιβάλλει το πρόγραμμά σας και τα συμφέροντα τα οποία εξυπηρετείτε, ανεξαρτήτως προσωπικής ιδιοτέλειας. Δεν μπορείτε να κάνετε αλλιώς, αλλά έχει παρενέργειες αυτό που κάνετε. Τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και τα σύνορα».