Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: «Οι επιλογές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μας οδήγησαν σε απώλεια κυριαρχίας»


Επανεκκίνηση στην εξωτερική μας πολιτική ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι παρακολουθεί αμήχανα τις εξελίξεις αλλά και ότι επιδίδεται σε «προσωπική διπλωματία».
«Θα διαφωνήσω με τον κ. Σαμαρά, δεν πρόκειται για μυστική ή κρυφή διπλωματία.

Πρόκειται για κάτι χειρότερο. Πρόκειται για προσωπική διπλωματία. Για διπλωματία των προσωπικών επαφών, των ταξιδιών και των κατ ιδίαν κλειστών συνομιλιών.

Πρόκειται για προσωπική πολιτική με όλους τους κινδύνους που συνεπάγεται μία τέτοια πολιτική», προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Απευθυνόμενος στο Γιώργο Παπανδρέου υποστήριξε ότι «μιλάτε για μειωμένη εθνική κυριαρχία, προκειμένου να τρομοκρατήσετε τον ελληνικό λαό, κάθε φορά που μία νέα δέσμη απαράδεκτων και επώδυνων μέτρων έρχεται να ανατρέψει τις ζωές, τις κατακτήσεις δεκαετιών, των Ελλήνων εργαζόμενων».

Και πρόσθεσε: «Οι πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ΝΔ, τόσο στα θέματα της οικονομίας όσο όμως και της εξωτερικής πολιτικής, είναι αυτές που μας οδήγησαν σε απώλεια της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας».