Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΑΔΕΔΥ: Επαφές για το εφάπαξ συνταξιούχων του Δημοσίου


Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου και το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ είχαν συνάντηση σήμερα το πρωί, στο υπουργείο, με αντικείμενο την σημερινή κατάσταση στην καταβολή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων που συνταξιοδοτούνται και τις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση.
Το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ ζήτησε να δανειοδοτηθεί το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων για να κλείσει άμεσα η «τρύπα» στα οικονομικά του (σήμερα εκτιμάται στο 1,6 δισ. ευρώ) και να ξεκινήσει η καταβολή των περίπου 35.000 εφάπαξ σε υπαλλήλους που ήδη έχουν βγει στη σύνταξη.

Παράλληλα επαναβεβαίωσε την πλήρη αντίθεσή του σε σχέδια μείωσης του ποσού του εφάπαξ, ή της επιβολής εισφοράς στους εν ενεργεία υπαλλήλους του Δημοσίου.
Ζήτησε επίσης υποχρεωτική ασφάλιση για όσους απασχολούνται στο Δημόσιο με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου, αλλά και θεσμοθέτηση εισφοράς της τάξης του 2% σε κάθε λογαριασμό του Δημοσίου, υπέρ των Ταμείων, ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση στα οικονομικά τους.
Ο κ.Παπακωνσταντίνου δεν ανέλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις αλλά υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει τις προτάσεις των συνδικαλιστών.