Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: Από σήμερα λειτουργούν 10 νέες επιτροπές για εξέταση αιτημάτων παροχής ασύλου


Αρχίζει από σήμερα Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, η λειτουργία 10 επιτροπών εξέτασης αιτημάτων για παροχή ασύλου σε μετανάστες που εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ήδη, από τις 14 Ιανουαρίου λειτουργούν επτά επιτροπές.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, στόχος της λειτουργίας των επιτροπών είναι «η γρήγορη και ουσιαστική εξέταση» των αιτημάτων για παροχή ασύλου.
«Από αύριο Δευτέρα 31/1/2011, θα λειτουργούν 10 επιτροπές εξέτασης αιτημάτων Διεθνούς Προστασίας σε πρώτο βαθμό, μετά την ολοκλήρωση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, της πρώτης φάσης της εκπαίδευσης των μελών των Επιτροπών Προσφυγών, των εξεταστών αιτημάτων Διεθνούς Προστασίας σε πρώτο βαθμό, καθώς και των μελών της γραμματειακής υποστήριξης των Επιτροπών προσφυγών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Επίσης, από αύριο Δευτέρα, αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην ανακοίνωσή του ότι «αρχίζει και η διαδικασία εξέτασης, τόσο των εκκρεμών σε Β΄ βαθμό αιτημάτων αλλοδαπών για Διεθνή Προστασία προηγούμενων ετών (47.000), όσο και νέων προσφυγών.