Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: «Όχι» στην εφαρμογή του «Καλλικράτη» στην Παιδεία


Δια στόματος του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Βασίλη Ζιώβα, η Λαϊκή Συσπείρωση λέει «όχι» στην εφαρμογή του «Καλλικράτη» και στην Παιδεία.
Ζητά:
1.Να μην πραγματοποιηθεί καμία κατάργηση-συγχώνευση σχολείων
2.Καμία τάξη να μην υπερβαίνει τους 20 μαθητές
3. Εφαρμογή σύγχρονου προγράμματος σχολικής στέγης.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:
«Ακριβώς έτσι, όπως λέει ο τίτλος. Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις άρχισε η -Καλλικράτειος λογική- να εφαρμόζεται και στη Παιδεία. Μπαίνει άμεσα σε εφαρμογή η πολιτική κατάργησης και συγχώνευση σχολείων, με το πρόσχημα των αντοχών της οικονομίας».
Ήδη, στην πράξη, πανελλαδικά έχουν πεταχτεί στο δρόμο χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές των αθλητικών και των μουσικών σχολείων. Με κλείσιμο επίσης ισοδυναμεί και η κατάσταση που υπάρχει και σε μια σειρά από ολοήμερα δημοτικά αλλά και σε δομές ειδικής αγωγής.
Πρώτος στόχος της κατάργησης-συγχώνευσης έχουν βάλει τα δυσπρόσιτα-περιφερειακά, τα ΕΠΑΛ και τα ειδικά σχολεία.
Ο κ. Ζιώβας εκφράζει την άποψη ότι οι καταργήσεις-συγχωνεύσεις «δένουν» μια χαρά με τη μείωση κατά 21,9% των κρατικών δαπανών για την παιδεία.
«Δένουν άριστα με την προώθηση της επιχειρηματικής τους λειτουργίας. Αποτελούν στοιχείο του Καλλικράτη και θα υποβαθμίσουν την παρεχόμενη μόρφωση, θα καταργήσουν οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών και θα ελαχιστοποιήσουν παραπέρα τις εργασιακές τους σχέσεις».