Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Β. ΑΡΓΥΡΗΣ: Συστράτευση για την Δωδώνη.


Συζητήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων, επίκαιρη ερώτηση του Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτή Ιωαννίνων, κ. Βαγγέλη Αργύρη , σχετικά με την πώληση της ΖΩ-ΔΩ Α.Ε. και θέματα που αφορούν τις διεργασίες σε επίπεδο ΑΤΕ σχετικά με τη ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε..
Η ερώτηση κατατέθηκε σε συνέχεια της προσπάθειας για προάσπιση του Ηπειρωτικού χαρακτήρα της ΔΩΔΩΝΗΣ που ξεκίνησε και με αφορμή τις πρόσφατες εκλογές και εντάσσεται στα πλαίσια της εξάντλησης κάθε δυνατότητας προκειμένου η Γαλακτοβιομηχανία να γίνει κτήμα των παραγωγών της περιοχής και να αποτραπεί κάθε περίπτωση και προσπάθεια πώλησής της.

Στην ερώτηση του κ. Αργύρη απάντησε ο Υφυπουργός Οικονομικών , κ. Σαχινίδης.
Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Αργύρης ζήτησε από το Υπουργείο Οικονομικών να ξεκαθαρίσει τη στάση του στο θέμα της ΔΩΔΩΝΗΣ προκειμένου να σταματήσουν οι φήμες περί πώλησης της εταιρίας.
Ο κ. Αργύρης , αφού αναφέρθηκε στις ζημιογόνες επενδύσεις που έκανε η ΑΤΕ μέσω της ΔΩΔΩΝΗΣ και οι οποίες, όπως τόνισε πρέπει να διερευνηθούν ποιους εξυπηρετούσαν τόνισε τα εξής:
«Σε αυτή την Αίθουσα πήραμε δύσκολες αποφάσεις να περικόψουμε συντάξεις, επιδόματα, που σημαίνει ότι η διαχείριση και του τελευταίου ευρώ πρέπει να γίνεται με σύνεση. Όταν εσείς διαπιστώνετε, σαν προϊστάμενη αρχή που ελέγχετε την ΑΤΕ, ότι ήδη έχει κάνει ζημιές, καταλαβαίνετε ότι δεν μας ευχαριστεί. Απεναντίας, μας γεμίζει ανησυχία».
Και συνέχισε λέγοντας: «Επειδή εσείς ο ίδιος, είπατε ότι θα έχουμε εξελίξεις στην ΑΤΕ, και τελευταία γράφεται στον τοπικό αλλά και στον αθηναϊκό Τύπο ότι με τη δική σας εντολή η Αγροτική Τράπεζα πήρε την άδεια να βγάλει σε δημόσιο διαγωνισμό τη ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ θέλω να σας πω –το έχω ξαναπεί από εδώ και δεν είναι δική μου κουβέντα, αλλά είναι αυτό που βγαίνει μέσα από όλους τους Ηπειρώτες- ότι πρέπει να προσέξετε πάρα πολύ. Θα είναι αιτία πολέμου η οποιαδήποτε διαφορετική άποψη από αυτή που θέλουν οι τοπικοί φορείς.

Ακόμη, θέλω να σας πω το εξής: Μην εκθέτετε τον Πρωθυπουργό της χώρας. Είναι αδιανόητο όταν ο Πρωθυπουργός της χώρας διαβεβαιώνει στις 2 Νοεμβρίου ότι αυτή η επιχείρηση είναι ηπειρωτική και θα πρέπει να συνεχίσει να είναι η κορωνίδα για την κτηνοτροφία της Ελλάδας και της Ηπείρου, οι υφιστάμενοί σας –ή δεν ξέρω ποιος άλλος- να βάζει σε κίνδυνο την αξιοπιστία του!»
Και ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Αργύρης τόνισε: «Λάβετε σοβαρά υπ' όψιν, λοιπόν, ότι η ευγένεια των Ηπειρωτών αυτή τη φορά δεν θα είναι απλά αδυναμία, αλλά θα είναι αιτία πολέμου, εάν δεν συνεννοηθείτε με τους Ηπειρώτες για το τι θα γίνει με τη «ΔΩΔΩΝΗ».
Με βάση το διάλογο που έγινε στη Βουλή στα πλαίσια της ερώτησης του κ. Αργύρη, είναι σαφές ότι αποτελεί πρωταρχικό μέλημα για την περιοχή η συστράτευση όλων στην κατεύθυνση της διασφάλισης του Ηπειρωτικού χαρακτήρα της ΔΩΔΩΝΗΣ και η διασφάλιση του γεγονότος ότι αποτελεί κτήμα των παραγωγών της Ηπείρου.
Είναι πρωταρχικό μέλημα η διασφάλιση της υλοποίησης της δέσμευσης του Πρωθυπουργού η οποία δόθηκε πρόσφατα και κινείτε σε αυτή την κατεύθυνση.