Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ: Επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη.


Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ιωαννίνων κ. Παντούλας Μιχάλης επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη από τις 29 Νοεμβρίου έως την 1 Δεκεμβρίου, όπου συμμετείχε στη συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο).
Κατά τη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν τα τρέχοντα ζητήματα της Οργάνωσης, η επίσκεψη της Δ.Σ.Ο. στην έδρα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, καθώς επίσης, η συνάντηση της αντιπροσωπείας της Δ.Σ.Ο. με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Γεωργίας κ. David Bakradze στην Τιφλίδα στις αρχές Φεβρουαρίου 2011.
Ο κ. Παντούλας και τα άλλα μέλη της Διεθνούς Γραμματείας συναντήθηκαν στο Φανάρι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, τον οποίο ενημέρωσαν για τους σκοπούς της Δ.Σ.Ο., το έργο το οποίο έχει παραχθεί έως σήμερα και τον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων της το 2011.

Η αντιπροσωπεία συμμετείχε στον πανηγυρικό εσπερινό και στην πατριαρχική θεία λειτουργία, που πραγματοποιήθηκε στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου, αλλά και στις άλλες εκδηλώσεις που οργάνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο με την ευκαιρία της θρονικής του εορτής .
Τέλος, τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας συναντήθηκαν με το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη και τον Πρέσβη της Ελλάδος στην Άγκυρα, με τους οποίους συζήτησαν θέματα που απασχολούν την ομογένεια στην Τουρκία.