Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Επιφυλακή και αυξημένη επαγρύπνηση.


Αγωνιώδης έκκληση του κ. Καχριμάνη, λόγω της συνέχισης των βροχοπτώσεων.
Ολοκληρώθηκε η αποτίμηση των καταστροφών για να ξεκινήσουν οι προσωρινές αποκαταστάσεις.
Τα κατολισθητικά φαινόμενα εξελίσσονται και οι βροχές δυστυχώς επανέρχονται.
Αυξημένη επαγρύπνηση ζητά ο Νομάρχης Ιωαννίνων κ. Καχριμάνης.
Έκκληση για αυξημένη επαγρύπνηση και προσοχή από όλους τους κατοίκους του Νομού Ιωαννίνων έκανε ο Νομάρχης κ. Καχριμάνης Αλέξανδρος, με δεδομένες τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για συνέχιση των βροχοπτώσεων από το βράδυ της Τετάρτης μέχρι και το Σάββατο.

Οι τεράστιες ζημιές που σημειώθηκαν και κατά το δεύτερο ισχυρό κύμα χιονιά στην περιοχή μας γι' αυτό το χειμώνα, αφήνουν να περάσει σε δεύτερη μοίρα το κομμάτι των υλικών καταστροφών και να προκύπτει ως μέγιστο μέλημα η διαφύλαξη των ανθρώπινων ζωών και έτσι, δικαιολογείται η έκκληση του Νομάρχη Ιωαννίνων, σε σχέση με τη συνέχιση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ο κ. Καχριμάνης περιέγραψε την εικόνα της καταστροφής, αφού ξεχώρισε το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας από εκείνο που στα μέσα των εκλογών, «έπνιξε» τα δημοτικά διαμερίσματα και τις περιφερειακές γειτονιές της πόλης, επισημαίνοντας μάλιστα, πως με τα έργα που έκανε εκ των υστέρων η Ν.Α.Ι. πρόλαβε τα χειρότερα .
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων έχει ήδη καταρτίσει ένα κατάλογο έργων για την πρώτη φάση των προσωρινών αποκαταστάσεων και έχει υποβάλλει προς την πολιτεία τα σχετικά αιτήματα.