Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

ΝΔ: «Το Μέλλον ανήκει στους Έλληνες»


Σε τρεις βασικούς άξονες θα κινηθεί η σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας που ανέλαβε ο Γραμματέας Προγράμματος του κόμματος, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Αυτές είναι η στρατηγική εξόδου από την κρίση, η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους πολιτικούς και η διαμόρφωση μιας σύγχρονης πρότασης διακυβέρνησης.

Κεντρικό σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας θα είναι «Το Μέλλον ανήκει στους Έλληνες», θυμίζοντας το αλήστου μνήμης σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

Ο κ. Στυλιανίδης απηύθυνε πρόσκληση σε παράγοντες της δημόσιας ζωής να συνεισφέρουν στη διαμόρφωση του προγράμματος, βρίσκοντας, έτσι, την ευκαιρία να επικρίνει την κυβέρνηση για τις επιλογές των συμβούλων από το εξωτερικό. «Με δανεικά και ξένους μισθοφόρους συμβούλους δεν μπορούμε να πάμε μπροστά» ήταν η χαρακτηριστική φράση του κ. Στυλιανίδη.

Αναφερόμενος, τέλος, στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο Γραμματέας Προγραμματισμού σημείωσε ότι «αν χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε εκλογική αναμέτρηση σε μερικούς μήνες πάλι θα έχουμε ετοιμότητα να παρουσιάσουμε με πληρότητα μια πρόταση. Είμαστε έτοιμοι».