Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ: Τι θα κάνει η Κυβέρνηση για «Δωδώνη», φέτα, κτηνοτροφία;


ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ: Τι θα κάνει η Κυβέρνηση για «Δωδώνη», φέτα, κτηνοτροφία;

Ερωτήματα προς τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ερωτήσεις σχετικά με το μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη», της αιγοπροβατοτροφίας, αλλά και της φέτας κατέθεσαν στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη, 24 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και τρεις Ηπειρώτες, οι Κώστας Τασούλας, Σταύρος Καλογιάννης και Κώστας Παπασιώζος (από την Άρτα).
Οι βουλευτές υποβάλλουν στον Κ. Σκανδαλίδη 20 καίρια ερωτήματα, τα οποία μεταξύ άλλων είναι: «Ποια η θέση της Κυβέρνησης για τη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», ο ρόλος της οποίας στη στήριξη της κτηνοτροφίας στην Ήπειρο είναι μείζον;
Ποιό το σχέδιο της Κυβέρνησης για τη στήριξη της αιγοπροβατοτροφίας, ως προς την κάλυψη των απαραίτητων βασικών υποδομών, όπου δεν έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα; Πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει φαινόμενα εκτοπισμού κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων από την αρχική τους θέση, λόγω επέκτασης του σχεδίου πόλεως, στην οποία υπάγονται διοικητικά;».
Ρωτούν επίσης, «ποιο το σχέδιο για την προστασία της φέτας στην αγορά της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από φαινόμενα όλων των μορφών νοθείας; Ποιες οι προθέσεις της Κυβέρνησης για την προώθηση και αξιοποίηση της δυναμικής προοπτικής της φέτας την αγοράς της Ε.Ε. Είναι προτεραιότητά της η απλοποίηση των πολυδαίδαλων και γραφειοκρατικών διαδικασιών για την ίδρυση και λειτουργία γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων».

Και τέλος: «Προτίθεται η Κυβέρνηση να ενσωματώσει τη φέτα στην τουριστική προβολή και την οικονομική διπλωματία, ως προϊόν με μοναδική οικονομική, τουριστική και πολιτισμική αξία για την Ελλάδα;».