Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Appodixi: Eρχεται μπόνους έως 3.000 ευρώ για όσους καταγγέλουν φοροδιαφυγή

 


Πλησιάζει η ώρα της επιβράβευσης για τους πολίτες που έκαναν καταγγελίες για πλαστές αποδείξεις μέσω της εφαρμογής «Appodixi»,η συμβολή της οποίας στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής αποδεικνύεται καθοριστική, όπως συνέβη με την αποκάλυψη του κυκλώματος με τις 287 επιχειρήσεις κινεζικών συμφερόντων που διαβίβαζε στην ΑΑΔΕ αποδείξεις  στο 1/10 της αξίας τους.

Όπως αναφέρει η Ημερησία, η υπουργική απόφαση αναμένεται έως το τέλος Αυγούστου ώστε τα μπόνους που φτάνουν έως τις 3000 ευρώ μόνο για όσους προβαίνουν σε επώνυμες καταγγελίες για «μαϊμού» αποδείξεις και παραποιημένες ταμειακές μηχανές από το κινητό τους τηλέφωνο  να ενεργοποιηθούν από το φθινόπωρο.

Η καθυστέρηση στην ενεργοποίηση  της υπουργικής απόφασης οφείλεται στη νομοθετική αντιμετώπιση των επώνυμων καταγγελιών ώστε να υπάρχουν σαφείς δικλείδες προστασίας και να μη βρίσκονται οι  καταγγέλλοντες αντιμέτωποι  με τον κίνδυνο να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία τους.

Η αμοιβή θα καταβάλλεται με ειδική διαδικασία και μόνο εφόσον αποδειχτεί η φοροδιαφυγή του επαγγελματία, που κατήγγειλε ο καταναλωτής.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχει στη διάθεση της η ΑΑΔΕ  οι καταγγελίες  συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, έχοντας  φτάσει τις 174.924 εκ των οποίων 79.944 είναι επώνυμες και 94.980 είναι ανώνυμες.