Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Δήμος Πωγωνίου: Εκδήλωση για την εξάρτηση από το διαδίκτυο

 


Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα «Εξάρτηση από το διαδίκτυο & τα ηλεκτρονικά παιχνίδια» διοργάνωσαν σήμερα το Γυμνάσιο και Λύκειο Δολιανών, με κεντρικό ομιλητή τον Καθηγητή Αγωγής Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Βασίλειο Κούτρα.

Στόχος της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε υπό την αρωγή του Δήμου Πωγωνίου, ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για τους κινδύνους του διαδικτύου.

Στην αιτία που οδήγησε στη συγκεκριμένη εκδήλωση αναφέρθηκε, καλωσορίζοντας τους μαθητές, ο Διευθυντής του Λυκείου Δολιανών κ. Νίκος Βράνος σημειώνοντας ότι πλέον ζούμε στην ψηφιακή εποχή  ενώ παράλληλα ευχαρίστησε το Δήμο Πωγωνίου για τη στήριξη.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Αναστάσιος Γιούνης συνεχάρη τις δύο εκπαιδευτικές μονάδες για την εξαιρετική πρωτοβουλία και προέτρεψε μαθητές και γονείς να «εκμεταλλευτούν» τις γνώσεις και τις συμβουλές του κ. Κούτρα.

«Η εξάρτηση από το διαδίκτυο και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια είναι μία ακόμη μάστιγα της εποχής και κάθε ενημερωτική συνάντηση και συζήτηση επί του θέματος μόνο θετικό πρόσημο μπορεί να έχει. Μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις το σχολείο επιτελεί έναν ακόμη σκοπό, αυτό της ενημέρωσης αλλά και της καθοδήγησης των μαθητών σε μία εποχή που φέρει πολλές προκλήσεις και «προσκλήσεις» για στραβοπατήματα που σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να αποβούν μοιραία. Αξιοποιήστε στο έπακρο αυτή την ευκαιρία που σας δίνει το σχολείο και εκμεταλλευτείτε κάθε πληροφορία και συμβουλή που θα μας δώσει σήμερα ο καταξιωμένος ομιλητής» υπογράμμισε ο κ. Γιούνης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Κούτρας ανέλυσε τον όρο «εθισμός στο διαδίκτυο» και ανέφερε σημαντικά στοιχεία για τη νέα αυτή εξάρτηση και τον τρόπο χρήσης του διαδικτύου από τα παιδιά. Παράλληλα παρουσίασε τις προειδοποιητικές ενδείξεις για τον εθισμό στο διαδίκτυο κι έδωσε χρήσιμες συμβουλές για αντιμετώπιση του φαινομένου.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τουρισμού κ. Γιώργος Μάνης και οι μαθητές του Γυμνασίου Παρακαλάμου.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ