Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Επιτυχημένη η συμμετοχή του δήμου Ιωαννιτών στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Τravel Expo» στην Κύπρο

 


Αντιπροσωπία του Δήμου Ιωαννιτών επισκέφτηκε την Κύπρο το διάστημα 18-22 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού “Travel Expo”. Ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετείχε στην συγκεκριμένη Έκθεση στο stand της Περιφέρειας Ηπείρου στο περίπτερο του ΕΟΤ. 

Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Αντιπερειφερειάρχης Πολιτισμού, Ηλίας Γκαρτζονίκας και η Διευθύντρια τμήματος Τουρισμού, Ιουλία Μαρκούλα,  ενώ το Δήμο Ιωαννιτών εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος  Εμπορίου, Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού, Χρήστος Τάτσης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Πολιτιστικών Θεσμών και Εκδηλώσεων, Μηνάς Πασχόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Κωνσταντίνος Μπαμπασίκας και ο Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Διπλωματίας Πόλεων, Τουριστικής & Επιχειρηματικής ανάπτυξης, Στέφανος Ζέρβας.

Οι στόχοι της αντιπροσωπείας του Δήμου Ιωαννιτών ήταν: α) η προσπάθεια αεροπορικής επανασύνδεσης Λάρνακας – Ιωαννίνων, β) η περαιτέρω διείσδυση    προώθηση του νέου εμπλουτισμένου Τουριστικού Προϊόντος του Προορισμού «Ιωάννινα», γ) η ενίσχυση-ανάπτυξη  της παρουσίας των Ιωαννίνων  σε  τομείς Διπλωματίας Πόλεων, του Τουρισμού & του Πολιτισμού με τις αδελφοποιημένες  πόλεις της  Αγίας Νάπας και Λεμεσού και δ) η διεκδίκηση – κοινή συμμετοχή του Δήμου Ιωαννιτών σε  Ευρωπαϊκά  Προγράμματα & Project με τους Δήμους  της Λεμεσού, της Αγίας Νάπας καθώς και Ακαδημαϊκών – Εκπαιδευτικών  και Επιχειρηματικών Οργανισμών.

Για τον λόγο αυτό υπήρξαν προγραμματισμένες συναντήσεις B2B  της αντιπροσωπείας τόσο στην Έκθεση όσο και εκτός Έκθεσης, με ανώτατα κυβερνητικά στελέχη της Κύπρου, όπως με τον Υφυπουργό Τουρισμού της Κύπρου κ. Κώστα Κουμή, ο οποίος μάλιστα  είναι θερμός υποστηρικτής του προορισμού των Ιωαννίνων και συμμετείχε στη 1η  πτήση που έγινε από την Λάρνακα στα Ιωάννινα με της εταιρεία ΤUS το 2017,  με Γενικούς διευθυντές του Υπουργείου Τουρισμού & Παιδείας της Κύπρου, με την Διευθύντρια Ανάπτυξης , Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του αεροδρομίου της Λάρνακας κα Μαρία Κουρουπή, τον κ. Πέτρο Σαγάνα, Προϊστάμενο υπηρεσίας ΕΟΤ Κύπρου, με μεγάλους Τ.Ο. και Τουριστικά Γραφεία της Κύπρου.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν και προγραμματισμένες συναντήσεις με το Δήμαρχο Λεμεσού κ. Νικολαΐδη και τους συνεργάτες του κ. Νεόφυτο Χαραλαμπίδη(Αντιδήμαρχο) και  Κώστα Γιαλλούρο (ΔΣ), καθώς και με το Δήμαρχο Αγίας Νάπας κ. Χρστο Ζανέττου, για θέματα αναβάθμισης της συνεργασίας μεταξύ των αδελφοποιημένων Δήμων,  της Δικτύωσης Πόλεων και την ανταλλαγή και υιοθέτηση καλών πρακτικών.

Τα αποτελέσματα των συναντήσεων αξιολογούνται με ιδιαιτέρως θετικό πρόσημο γιατί το ενδιαφέρον της αγοράς της Κύπρου για τον προορισμό «Ιωάννινα» και την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου αποδείχτηκε πολύ υψηλό, γεγονός που φάνηκε έντονα εξαιτίας της μεγαλύτερης επισκεψιμότητας σε σύγκριση με τα άλλα περίπτερα του ΕΟΤ που είχε το stand της Ηπείρου στην Έκθεση.

Επιπρόσθετα στις στοχευμένες συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν υπήρξε πολύ θετική ανταπόκριση, ενδιαφέρον και πρόθεση να δρομολογηθούν σημαντικά υποστηρικτικά εργαλεία και πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της διασύνδεσης της Κύπρου με την περιοχή μας.

Από πλευράς Δήμου Ιωαννιτών στην εκπροσώπηση της Έκθεσης, συμμετείχαν οι υπάλληλοι του Τμήματος Τουρισμού κ. Ε. Μπασογιάννη (Προϊσταμένη)και ο κ. Αιμ. Νέος οι οποίοι έκαναν την παρουσία τους αισθητή και συνεισέφεραν τα μέγιστα ώστε να προωθηθεί η καλύτερη δυνατή εικόνα του προορισμού στους πολυάριθμους επισκέπτες.

ΠΗΓΗ: https://ioannina.gr/