Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Μειώσεις θα αρχίσουν να βλέπουν από την Παρασκευή 1 Μαρτίου, οι καταναλωτές στα ράφια των σούπερ μάρκετ

 


Ξεκινάει την Παρασκευή 1 Μαρτίου, η εφαρμογή των τεσσάρων νέων δραστικών κυβερνητικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την τόνωση του υγιούς ανταγωνισμού στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης από τη μείωση του μέτρου των εκπτώσεων προμηθευτών προς τα σούπερ μάρκετ οι καταναλωτές θα δουν μειώσεις σε περισσότερα από 3.000 προϊόντα που φτάνουν έως και 18,1%.

Ειδικά για το βρεφικό γάλα, όπως αναφέρεται, επειδή πωλείται χωρίς προωθητικές ενέργειες, οι μειώσεις (περίπου 15%) θα περάσουν άμεσα στην τιμή στο ράφι, ενώ σταδιακή μείωση των τιμών στις τιμές των νωπών θα επιφέρει και η εφαρμογή του net-pricing.

Επιπλέον από την εφαρμογή της μεταρρύθμισης για την αποτροπή αδικαιολόγητων ανατιμήσεων, μόνο το Φεβρουάριο, η εφαρμογή της συνεισέφερε στον περιορισμό τους κατά 76% από το ένα έτος στο άλλο.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Η Ελλάδα λαμβάνει στοχευμένα μέτρα που για πρώτη φορά εφαρμόζονται σε επίπεδο Ευρώπης. Οι διαρθρωτικές παρεμβάσεις όπως τις έχει εξειδικεύσει ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, αποδεικνύουν την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να υλοποιεί πρακτικά μέτρα που μεταρρυθμίζουν τη δομή της αγοράς του λιανεμπορίου και διορθώνουν στρεβλές εμπορικές πρακτικές. Βασικός σκοπός όλων των σχετικών κυβερνητικών πρωτοβουλιών είναι η μόνιμη αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στα  προϊόντα  των σούπερ μάρκετ προς όφελος του καταναλωτή».