Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

Κωνσταντίνος Μπίκας: Ποδηλατοδρομία Παρακαλάμου δήμου Πωγωνίου 2021

 


Ο Δήμος Πωγωνίου, η Τοπική Κοινότητα Παρακαλάμου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Σώσινο» συνδιοργάνωσαν μια πολύ όμορφη εκδήλωση, που χαροποίησε όλους.

Η ποδηλατοδρομία, μετά από την αναβολή που υπήρξε το προηγούμενο έτος λόγω του Covid-19, φέτος διεξήχθη κανονικά όπως άλλωστε γίνεται εδώ και 16 χρόνια.

χωριού μας  άρχισε να γεμίζει με παιδιά, γονείς και φίλους του ποδηλάτου και οι υπεύθυνοι άρχισαν τις εγγραφές, μοίρασαν μπλουζάκια, καπέλα και χυμούς.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας της εγγραφής και αφού δόθηκαν οι κατάλληλες οδηγίες-συμβουλές, η  μεγάλη αυτή ποδηλατική παρέα ξεκίνησε την βόλτα  και μέσω μιας πανέμορφης διαδρομής δίπλα από τον ποταμό Καλαμά φθάσαμε στο χωριό του Μαζαρακίου  όπου εκεί μας υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη προσφέροντάς μας νεράκια - χυμούς - παγωτά και αφού παραμείναμε για περίπου 1 ώρα στην όμορφη πλατεία, ακολούθως  πήραμε τον δρόμο της επιστροφής.

Παρόλο που η απόσταση ήταν μεγάλη, όλοι οι συμμετέχοντες κατάφεραν να τερματίσουν στον Παρακάλαμο και με την μουσική αλλά και τα γέλια από τα χαρούμενα παιδάκια η εικόνα στην πλατεία, ας μου επιτραπεί η έκφραση, ήταν μαγευτική.

Με την παρουσία τους μας τίμησαν ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Καψάλης Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γκόγκος Χρήστος, ο Αντ/ρχος Πωγωνίου και υπεύθυνος Πολιτιστικών  κ. Γιούνης Αναστάσιος, ο Αντ/ρχος Πωγωνίου και Υπεύθυνος Δημοτικής Ενότητας Άνω Καλαμά  κ. Φωτίου Αθανάσιος, η Έφορος Δημοσίων Σχέσεων της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας  κα Γκόνη Μαρίκα, το Τοπικό Συμβούλιο Παρακαλάμου, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Σώσινο» κα Νίκου Παναγιώτα καθώς και μέλη του Δ.Σ., συγχωριανοί αλλά και συνδημότες όμορων χωριών.

Στον χαιρετισμό τους προς σε όλους τους Παρευρισκομένους οι κ.κ. Δήμαρχος Πωγωνίου, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πωγωνίου και ο Αντ/ρχος κ. Γιούνης Αναστάσιος τόνισαν την ικανοποίησή τους για την μεγάλη συμμετοχή (115 ποδηλάτες εκτός από τους υπολοίπους που ήταν στον οργανωτικό τομέα) έδωσαν τα συγχαρητήρια τους στους συμμετέχοντες και στάθηκαν ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ο Δήμος μας θα βρίσκεται δίπλα σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις όπου όλοι οι φορείς ενωμένοι, υπηρετούν το Κοινό καλό.

Στη συνέχεια ακολούθησε η κλήρωση των δώρων (ποδήλατα και διάφορα άλλα)  και τους τυχερούς λαχνούς κατά σειρά τράβηξαν:

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Καψάλης Κωνσταντίνος

Ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γκόγκος Χρήστος

Ο Αντ/ρχος Πωγωνίου και υπεύθυνος Πολιτιστικών κ. Γιούνης Αναστάσιος

Ο Αντ/ρχος Πωγωνίου και Υπεύθυνος Δημοτικής Ενότητας Άνω Καλαμά  κ.Φωτίου Αθανάσιος

Η Έφορος Δημοσίων Σχέσεων της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας  κα Γκόνη Μαρίκα

Ο Τοπικός Σύμβουλος Παρακαλάμου κ. Ιωάννου Αθηνά

Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Σώσινο» κα Νίκου Παναγιώτα

Ο Πρώην Αντ/ρχος Άνω Καλαμά κ. Σκαρώνης Μιλτιάδης.

Κλείνοντας αγαπητοί φίλοι θα ήθελα να μου επιτρέψετε και από την πλευρά μου ως Πρόεδρος της Κοινότητάς μας, να ευχαριστήσω τον Δήμο Πωγωνίου για την συν διοργάνωση της εφετινής Ποδηλατοδρομίας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Το Σώσινο», την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε.  ΒΙΚΟΣ Α.Ε. (προσέφερε τα ποδήλατα), το Βιβλιοπωλείο ΓΡΑΦΩ-ΣΒΗΝΩ των κ. Σιώζου Λάζαρου και κας Τσεκούρα Βάσως, το Σουπερ Μαρκετ CIAO του κ. Σανιδά Ευάγγελου, τον Κοτρότσιο Μιχαήλ για τις φωτογραφίες κτλ, καθώς επίσης και όλους τους συγχωριανούς που βοήθησαν.

Εμείς ως Τοπικό Συμβούλιο αγαπητοί συγχωριανοί με όλες μας τις δυνάμεις θα προσπαθούμε να διοργανώνουμε ανάλογες εκδηλώσεις και η καλύτερη ανταμοιβή για όλους μας είναι η χαρά αποτυπωμένη στα πρόσωπα των παιδιών, που από κει αντλούμε δυνάμεις για να συνεχίζουμε.

Και θα συνεχίζουμε....

Δήμος - Κοινότητα -Πολιτιστικός Σύλλογος θα συνεργάζονται για το ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ!!!

Με Τιμή

Ο Πρόεδρος

Τοπικής Κοινότητας Παρακαλάμου

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος