Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Με την βοήθεια της τεχνολογίας ταχύτερη η διαδικασία αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ

 


Με απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιος Λιβανός, ο πρόεδρος του Αγροτικού Ασφαλιστικού Οργανισμού, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο διευθύνοντας σύμβουλος της «Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ» κ. Σταύρος Ασθενίδης επιχειρείται η επιτάχυνση της διαδικασίας καταγραφής των ζημιών στα χωράφια από τους εκτιμητές του ΕΛΓΑ, αλλά και των αποζημιώσεων με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιος Λιβανός δήλωσε ότι  «Το τρίπτυχο «αμεσότητα, ακρίβεια και δικαιοσύνη» διασφαλίζεται πλέον στο μέγιστο δυνατό βαθμό με την Ψηφιακή Εφαρμογή Εκτιμητικής Διαδικασίας ΕΛΓΑ.

Υπογράμμισε ακόμη ότι  ο ΕΛΓΑ «πλέον θα καταβάλλει σε μία δόση, στο 100%, τις οφειλόμενες αποζημιώσεις για πρώτη φορά, και μάλιστα επιταχύνοντας χρονικά την εκτίμηση των ζημιών. Ο Οργανισμός στηρίζει έμπρακτα τους παραγωγούς σε μία εποχή πρωτόγνωρων προκλήσεων όπως αυτή της πανδημίας, αλλά και των εντεινόμενων φυσικών καταστροφών», προσθέτοντας ότι «για τον λόγο αυτό, η κυβέρνηση θα καταβάλλει φέτος 30 εκατ. ευρώ στον ΕΛΓΑ, για την κάλυψη των διοικητικών εξόδων και των λειτουργικών του δαπανών, ούτως ώστε το σύνολο της εισπραττόμενης ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς να καταβληθεί για αποζημιώσεις».