Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Δελτίο Τύπου του ΜέΡΑ25 Ιωαννίνων

 


Για το ΜέΡΑ 25, το μεταναστευτικό είναι ένα από τα βασικά ζητήματα του προγράμματος του.

Μια χώρα όπως η Ελλάδα, που έχει ζήσει στο πετσί των πολιτών της την προσφυγιά, τη μετανάστευση και την περηφάνια για την Διασπορά μας, έχει υποχρέωση να δημιουργήσει δυνατότητες άμεσης, πραγματικής ένταξης για τους μετανάστες που ζουν εδώ’, γράφει στο πρόγραμμά του.

Η πραγματικότητα για τους ικέτες που φτάνουν ως τη χώρα μας είναι η ακριβώς αντίστροφη, όπως μαρτυρούν οι εικόνες ντροπής του Καρά Τεπέ της Λέσβου, που κάνανε το γύρο του κόσμου. Μικρά παιδιά να τουρτουρίζουν έξω από τις παγωμένες σκηνές, στους 10 και 15 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Μια άλλη φωτογραφία δείχνει ένα ανακαινισμένο με όλες τις ανέσεις κτήριο στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων, πρώην Κέντρο Παιδικής Μέριμνας, το οποίο για άγνωστους λόγους παραμένει κλειστό αναδεικνύοντας μια τρομερή αντίφαση. Πόσα άλλα κλειστά κτήρια να υπάρχουν στην Ήπειρο, στην Ελλάδα γενικότερα?

Ποιος θέλει «να κάνει παιχνίδι» με τη δυστυχία των ξεριζωμένων και με τα ξενοφοβικό σύνδρομο των απλών ανθρώπων αναμοχλεύοντας τα σκοτεινά υποστρώματα της ψυχής τους και επιδιώκοντας να φέρει στην επιφάνεια την έξαλλη χορεία των ενστίκτων τους;

Γνωστή η πολύτιμη εκείνη αλήθεια που λέει ότι όποιος μένει αδιάφορος στην δυστυχία των άλλων λαών, μένει αδιάφορος και στην δυστυχία του δικού του λαού.

Το ΜέΡΑ25 δεν έμεινε ούτε μια στιγμή αδιάφορο στο δράμα των χιλιάδων συνανθρώπων μας.

Στις 20-1-2021 η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Φωτεινή Μπακαδήμα, έχοντας στα χέρια της τις δύο παραπάνω φωτογραφίες του Καρά–Τεπέ και του κτηρίου Πωγωνιανής, κατέθεσε στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου τις εξής 9 ερωτήσεις, των οποίων την απάντηση τα παιδιά του Καρά –Τεπέ περιμένουν με αγωνία:

1.Τι ακριβώς συμβαίνει με την δομή φιλοξενίας στην Πωγωνιανή?

2.Είναι έτοιμο προς λειτουργία το κτήριο?

3.Αν ναι πόσο κόστισε και τι εργασίες έγιναν ώστε να είναι λειτουργικό?

4.Αν όχι τι έχει προκαλέσει την καθυστέρηση λειτουργίας του?

5.Πότε προβλέπεται να λειτουργήσει?

6.Πόσα παιδιά μπορεί να φιλοξενήσει η συγκεκριμένη δομή?

7.Πόσα άτομα προσωπικό χρειάζεται ώστε να λειτουργήσει?

8.Ποια η θέση του υπουργείου αναφορικά με το αίτημα των δημοτικών αρχών να φιλοξενηθούν εκεί παιδιά 6-12 ετών?

9.Ισχύουν οι φήμες πως εμπλέκονται ΜΚΟ στην συγκεκριμένη δομή και αν ναι ποιες είναι αυτές και ποια ακριβώς είναι η εμπλοκή τους?

ΜέΡΑ 25 Ιωαννίνων 24-1-2021