Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Νίκος Χαρδαλιάς: "Μέχρι 27 Απριλίου ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα, χωρίς απολύτως καμία χαλάρωση"


 Το αυστηρό μήνυμα για το Πάσχα

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως η προσπάθεια κατά της διασποράς του κορονοϊού συνεχίζεται.
Αναφερόμενος στους επαναπατρισμούς, είπε πως 2.062 συμπολίτες μας έχουν επαναπατριστεί ενώ από την αρχή των μέτρων μέχρι και σήμερα 23.356 άτομα, είτε έχουν περάσει τα σύνορα είτε αποτελούν στενές επαφές και τέθηκαν σε 14μερη καραντίνα.
Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ώρες με θέμα την αποκλιμάκωση των μέτρων και ξεκαθάρισε πως:
«Μέχρι 27 Απριλίου τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν δίχως καμία αποκλιμάκωση. Έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε και να μην περμένουμε πως θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και όλα θα είναι όλα όπως πριν. Το Πάσχα θα είναι διαφορετικό...» και πρόσθεσε πως: «Διάφορες δικαιολογίες για μετακίνηση τις ημέρες του Πάσχα είναι εντελώς ανεύθυνη και αντικοινωνική στάση».
Τέλος, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τα στελέχη υγείας για τη μάχη που δίνουν καθημερινά κατά του κορονοϊού, τονίζοντας πως: «Δεν πρέπει να κάνουμε πίσω. Αυτό που διακυβεύεται είναι η ανθρώπινη ζωή. Να μείνουμε σπίτι και μόνο σπίτι».