Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, την Τρίτη 7 Απριλίου, ώρα 11:00 π.μ.


Την Τρίτη 07 Απριλίου 2020 και ώρα 11.00 π.μ. συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη η  Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση αποφάσεων 3ου/2020Πρακτικού της συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.
1. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Σουλίου για την υλοποίηση του έργου: «Προμήθεια υλικών μεταφοράς νερού πλησίον του αρχαιολογικού χώρου Σουλίου για την αποκατάσταση υποδομών που επλήγησαν από τον σεισμό» προϋπολογισμού 24.000,00 €. (με ΦΠΑ) και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τους αναπληρωτές τους, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
2. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Σουλίου για την υλοποίηση του έργου: «Εργασίες διαμόρφωσης πρόσβασης για την αποκατάσταση του κάστρου «Κιάφας» Σουλίου (παροχή υπηρεσιών)» προϋπολογισμού 24.000,00 €. (με ΦΠΑ) και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τους αναπληρωτές τους, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
3. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων-Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας και  της Ελληνικής Αστυνομίας για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Εργασίες διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου καθώς και συναρμολόγησης οικίσκων με όλα τα δίκτυα στα κέντρα υγείας του Δήμου Ζηρού», προϋπολογισμού 24.000,00 €. (με ΦΠΑ) και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τους αναπληρωτές τους, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
4. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/Π.Ε. Πρέβεζας και του Δήμου Ζηρού  για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση επέκτασης περιφερειακής οδού Θεσπρωτικού» προϋπολογισμού 570.000,00 €. (με ΦΠΑ) και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου/Π.Ε. Πρέβεζας, με τους αναπληρωτές τους, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
5. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (Υποκατηγορία  Α2, ομάδα 8η, α/α1 & 5)  «Επέκταση υφιστάμενης μονάδας εκτροφής & εκκολαπτήριο ψαριών γλυκού νερού (πέστροφας), δυναμικότητας 1.500 τόνων ετησίως, στη θέση «ΧΟΧΛΑ», της Δ.Ε. Φαναρίου, του Δ. Πάργας / Π.Ε. Πρέβεζας, Περιφέρειας Ηπείρου». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία : «ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΧΟΧΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε.».(εισήγηση Δ/νση  Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
6. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (κατηγορίας Α2, ομάδα 7η, α/α 9: «Αύξηση δυναμικότητας μονάδας βουστασίου από 48 σε 250 αγελάδες γαλακτοπαραγωγής με 170 παράγωγα στη θέση «Δελιάσινος» της Τ.Κ. Μικρής Γότιστας του Δήμου Μετσόβου Π.Ε. Ιωαννίνων». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι  οι ΥΙΟΙ Τ.  ΒΑΔΕΒΟΥΛΗ Ο.Ε.. (εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).


7. Γνωμοδότηση  επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου/δραστηριότητα (Υποκατηγορίας  Α1, ομάδα 3η, α/α 3): «:Τουριστικός Λιμένας (Μαρίνα) Ηγουμενίτσας, δυναμικότητας 340 θέσεων ελλιμενισμού για σκάφη αναψυχής διαφόρων κατηγοριών μήκους 10 έως και 25 μ. του Δήμου Ηγουμενίτσας Π.Ε. Θεσπρωτίας.».Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Α.Ε. (Ο.Λ.ΗΓ.)». (εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
8. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (Υποκατηγορίας  Α1, ομάδα 5η, α/α 1): «Τροποποίηση της με α.π. 144974/8.06.2005 Κ.Υ.Α. έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του Λιμένα Ηγουμενίτσας ως προς την εκμετάλλευση λατομείου στη θέση "ΜΥΛΟΙ" του Δήμου Ηγουμενίτσας Π.Ε. Θεσπρωτίας για τις ανάγκες κατασκευής του λιμένα.». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία: «ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ / ΕΥΔΕ/ ΚΣΣΥ». (εισήγηση Δ/νση  Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
9. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Τροποποίησης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (κατηγορίας  Α2, ομάδα 7η): «Πτηνοτροφική μονάδα, δυναμικότητας 36.000 πτηνών πάχυνσης ( αύξηση δυναμικότητας από 18.000 πτηνά σε 36.000) εγκατεστημένη στη θέση «Βάλτος», της Τ.Κ. Κωστακιών, Δ.Ε. Φιλοθέης του  Δήμου Αρταίων, Π.Ε. Άρτας».Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΙΧΑΣ. (εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
10. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (κατηγορίας  Α2, ομάδα 1η): «Βελτίωση-ασφαλτόστρωση διανομαρχιακού δρόμου Άρτας- Ευρυτανίας (τμήμα Αστροχώρι-Μεγαλόχαρη, Δ.Ε. Τετραφυλλίας- Β’ Φάση) Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη, Π.Ε. Άρτας».Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι  η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ/ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/Π.Ε. ΑΡΤΑΣ. (εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr