Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Σύλληψη δύο αλλοδαπών ως μέλη διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών από Αλβανία μέσω Ηγουμενίτσας

Πάνω από έναν τόνο ακατέργαστου χασίς κατάσχεσε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, που συνέλαβε δύο αλλοδαπούς, άνδρα και γυναίκα, μέλη διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών.
Όπως προέκυψε, το κύκλωμα δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή από την Αλβανία μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστου και κατεργασμένου χασίς, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή του στην Ελλάδα, σε άλλες χώρες της Ευρώπης και στην Τουρκία.
Για την αποδόμηση της οργάνωσης προηγήθηκαν εξακριβώσεις, διασταυρώσεις στοιχείων και επιτηρήσεις σημείων εισόδου στην Ελλάδα από την Αλβανία, ιδίως σε Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών των τοπικών Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας.
Στο πλαίσιο αυτό, αφού εντοπίστηκαν τα δύο μέλη της οργάνωσης και πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση τους, ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση, βραδινές ώρες του περασμένου Σαββάτου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψή τους.
Σε έρευνα σε αυτοκινούμενο τροχόσπιτο (τροχοβίλα) που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες (οροφή, εντειχισμένα έπιπλα κ.α.) και κατασχέθηκαν ένας τόνος και 145 κιλά ακατέργαστου χασίς, τέσσερα κιλά και 68 γραμμάρια κατεργασμένου χασίς (σοκολάτας), 916 γραμμάρια κατεργασμένου χασίς (λάδι) και συσκευές κινητής τηλεφωνίας.
Όπως προέκυψε τα μέλη της οργάνωσης είχαν εισαγάγει τα ναρκωτικά το μεσημέρι της ίδιας μέρας, μέσω του διασυνοριακού σταθμού στο Μαυρομάτι Ηγουμενίτσας.
Η αστυνομία πιστοποίησε τη δράση και τρίτου αλλοδαπού, μέλους της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος αναζητείται. Υπολογίζεται ότι το έσοδα της οργάνωσης από αυτή και μόνο τη μεταφορά, σύμφωνα με τις κατασχεθείσες ποσότητες, θα ξεπερνούσαν το 1.730.000 ευρώ.
Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο της διεθνικής συνεργασίας, έχουν αναπτυχθεί επαφές με τις συναρμόδιες Αρχές άλλων χωρών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των λοιπών μελών της εγκληματικής οργάνωσης.
Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.