Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Δήλωση του Γιάννη Στέφου, μέλους της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, πρώην βουλευτή Ιωαννίνων, για την εκδήλωση «υπέρ της ζωής του αγέννητου παιδιού» στα Γιάννενα


Εκδηλώσεις, όπως αυτή που προγραμματίζεται για το Σάββατο 22-2-2020 στην πόλη μας ενάντια στο κατοχυρωμένο δικαίωμα στην άμβλωση, και συνάμα η καμπάνια κατά των μεταμοσχεύσεων, φέρνουν την κοινωνία αντιμέτωπη με τον σκοταδισμό και  την οπισθοδρόμηση και αμφισβητούν  κεκτημένα  ανθρώπινα δικαιώματα.
Γιατί, ξαφνικά, ενώ αυτές οι φωνές περιορίζονταν σε κύκλους αναχρονιστικούς και μισαλλόδοξους, μοιάζουν να προβάλλονται  σαν αίτημα των καιρών που αφορούν πολλούς;
ΕΙΝΑΙ που άνοιξε ο ασκός του Αιόλου του συντηρητισμού και της αντιεπιστημονικής προσέγγισης, του ρατσισμού, της απλούστευσης και του λαϊκισμού σε όλα τα επίπεδα του δημόσιου λόγου. 
Ανεξέλεγκτος ο παραλογισμός θα βιάσει τις συνειδήσεις, θα αμφισβητήσει τις επιλογές των σκεφτόμενων ανθρώπων, θα αντιταχθεί στο αυτονόητο, θα ενοχοποιήσει τους αγώνες όσων αντιστέκονται.
ΕΙΝΑΙ το «παλιό», που απελευθερωμένο από τη βάσανο του Λόγου, επιστρέφει ως ηθικό. 
Στη βουλή, στην τηλεόραση, στις εφημερίδες, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι αυτό το παλιό που προβάλλεται για να «νοικοκυρέψει»  όσα οι κοινωνίες κατέκτησαν.
ΕΙΝΑΙ που όταν λένε ότι θα κάνουν όσα χρειάζονται για να θαφτούν οριστικά οι ιδέες της αριστεράς εννοούν και αυτές τις εκδηλώσεις, που μοιάζουν βγαλμένες από το μεσαίωνα. 
Η «κανονικότητα» επιστρέφει και κατατρώει ό,τι θέλει να πορευτεί υπερήφανο.
Εμείς θα αντισταθούμε. Ο λόγος  και οι δράσεις μας θα αντιπαλεύουν πάντα το πισωγύρισμα στο σκοτάδι.