Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Ενδιαφέροντα συμπεράσματα από τη Διημερίδα «Ο Αθλητικός Τουρισμός στην Ήπειρο»


Με απόλυτη επιτυχία και ιδιαίτερα θετική δυναμική, πραγματοποιήθηκε η Διημερίδα με θέμα: ‘Ό Αθλητικός Τουρισμός στην Ήπειρο” που συνδιοργάνωσαν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου και η Περιφέρεια Ηπείρου, στις 14 και 15 Φεβρουάριου, στα Γιάννενα.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη, από ανθρώπους του Τουρισμού και του Αθλητισμού, αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος», της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας αξιόλογοι ομιλητές από πλευράς Π.Σ.Α.Τ., Περιφέρειας Ηπείρου, τον Τομέα του Τουρισμού και των Αθλητικών Σωματείων της Ηπείρου, ανέπτυξαν θέματα όπως “Ο ρόλος των Μ.Μ.Ε. στην ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού”,
“Ο χάρτης των αθλητικών εκδηλώσεων στην Ήπειρο”, ‘’Ή προβολή διοργανώσεων αθλητικού τουρισμού στην εποχή των social media”, ‘’Καινοτομία και Τεχνολογία στον Αθλητικό Τουρισμό”, “Αθλητικός Τουρισμός και Τοπικές Κοινωνίες”, “Διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων και τουρισμός”, “Η Ήπειρος ως προορισμός αθλητικού τουρισμού 365 ημέρες το χρόνο”.
Χαιρετισμό για την διημερίδα απέστειλαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Γιώργος Μαυρωτάς και ο Βουλευτής Ιωαννίνων κ. Γιώργος Αμυράς.
Οι παριστάμενοι αποκόμισαν χρήσιμες πληροφορίες για τα θέματα που αναπτύχθηκαν και έθεσαν αρκετά ερωτήματα στου εισηγητές, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αρκετές παρεμβάσεις και τοποθετήσεις.
Τα συμπεράσματα από την εκδήλωση σημαντικά και ενδιαφέροντα, καθώς αναδείχτηκε η αναγκαιότητα να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη του  Αθλητικού Τουρισμού στην Ήπειρο. Γεγονός αλληλένδετο με την βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων η οποία θα πρέπει να ενταθεί, την ανάγκη δημιουργίας κατάλληλων τουριστικών υποδομών από την ιδιωτική πρωτοβουλία, την τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας, την επιμήκυνση της Τουριστικής περιόδου, την βελτίωση της ανθρώπινης υγείας και την καταπολέμηση της ανεργίας.
Απαίτηση αρκετών παριστάμενων εκπροσώπων Αθλητικών Σωματείων από την Π.Ε. Θεσπρωτίας και την Π.Ε. Άρτας, είναι η άμεση διενέργεια παρόμοιων εκδηλώσεων Αθλητικού Τουρισμού και στις δικές τους Περιφερειακές Ενότητες.
Στην εκδήλωση τιμήθηκαν από τον πρόεδρο του Π.Σ.Α.Τ κ. Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, ο οποίος ήταν και εισηγητής στη  διημερίδα, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης για την προσφορά του στην ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού στην περιοχή (την πλακέτα παρέλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κ. Βασίλης Γοργόλης), καθώς επίσης και την πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων για τις μεγάλες του επιτυχίες του Ομίλου, στο Άθλημα της κωπηλασίας.
Συντονιστές της διημερίδας κατά τις δύο ημέρες του προγράμματος ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Βασίλης Γοργόλης, ο Α’ αντιπρόεδρος του ΠΣΑΤ κ. Φώντας Χήτας και ο ταμίας του ΠΣΑΤ κ. Γιάννης Κορακής.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων, η Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου σε θέματα Υγείας κα Αγνή Νάκου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ.. Ηλίας Γκαρτζονίκας και Γεώργιος Ζάψας, o Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και Περιφερειακός Σύμβουλος Δημ. Δημητρίου, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Ιωαννιτών Γεώργιος Λώλης, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Ζίτσας Γεώργιος Ράδος, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Ζαγορίου Γιάννης  Τσαπάρης, ο Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών Βασίλης Γιαννάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ιωαννίνων Βλάσης Παπαχρήστος, Ζίτσας Γεώργιος Λαδάς και ο επιστημονικός υπεύθυνος της Ε.Ψ.Ε.Π Ευάγγελος Παππάς.
Από πλευράς ΠΣΑΤ παρέστησαν επίσης ο Ειδικός γραμματέας του Συνδέσμου Φάντης Σκύφτας και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Αγγελική Βύζικα, Ασπασία Βελονάκη και Μάνος Σταραμόπουλος.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr