Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Θωμάς Τσοχαντάρης στην «Α»: «Οι νίκες μας έχουν δώσει αυτοπεποίθηση»


Είναι από τα παιδιά, που ίσως πολλοί να μην έχουν ακούσει ούτε τη φωνή του. Αποφεύγει τη δημοσιότητα όπως «ο διάβολος το λιβάνι» και προτιμά να κάνει τη διαφορά εντός αγωνιστικών χώρων.
Αρκετά χρόνια πριν, ένα παιδί στην Κόρινθο 2006 έκανε σε πολλούς το «κλικ» και ήταν δεδομένο ότι θα έρθει η στιγμή του.
Μπορεί να άργησε λίγο, παρά το γεγονός ότι μιλάμε για έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή, ο Θωμάς Τσοχαντάρης μετά από μια εξαιρετική σεζόν με την Ελλάς Βέλου, αποτελεί πλέον αναπόσπαστο μέλος του ΑΟ Λουτράκι και εκ των κορυφαίων παικτών των «οράνιε» στις 13 αγωνιστικές που έχουμε διανύσει ως τώρα.
Ο ΑΟΛ φαίνεται ότι έχει αφήσει πίσω του το κακό ξεκίνημά του και πλέον αποδίδει αυτό που το υλικό που διαθέτει, μπορεί.
Τι λέει όμως για αυτό ο νεαρός ακραίος της ομάδας;
«Πράγματι έχουμε αρχίσει να πραγματοποιούμε μεστές εμφανίσεις. Έχουμε βρει τα πατήματα μας και δημιουργούμε πολλές τελικές προσπάθειες. Τα θετικά αποτελέσματα και κυρίως οι νίκες, μας έχουν δώσει την απαραίτητη αυτοπεποίθηση. Νιώθουμε πως μπορούμε να συνδυάσουμε όμορφο ποδόσφαιρο με ουσία».
Ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και το γνωρίζουν όλοι. Ποιος ο στόχος της ομάδας του Λουτρακίου πλέον;
«Έχουμε μείνει αρκετά πίσω από τον Ατρόμητο. Παρόλα αυτά στοχεύουμε την νίκη σε κάθε παιχνίδι, ελπίζοντας παράλληλα σε στραβοπατήματα του πρωτοπόρου, ώστε να διεκδικήσουμε ότι περισσότερο γίνεται. Επίσης στόχος της ομάδας είναι να προχωρήσουμε στο κύπελλο και γιατί όχι, να το κατακτήσουμε».
Η επόμενη αγωνιστική (4/1) θα βρει τον ΑΟΛ να αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου. Ματς που ίσως κρίνει πάρα πολλά.
«Είναι ένα παιχνίδι που περιμένουμε όλοι. Θα είναι ένα δυνατό ντέρμπυ με δύο από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Πιστεύουμε στις δυνατότητές μας και θα τα δώσουμε όλα για τους τρεις βαθμούς της νίκης».
Παρόλα αυτά, κανείς δεν ξεχνά το κακό ξεκίνημα των «οράνιε», κάτι που τον άφησε πολύ πίσω. Τι μπορεί να έφταιξε;
«Παρότι και στα πρώτα παιχνίδια δημιουργούσαμε ευκαιρίες και ελέγχαμε τον ρυθμό, ήμασταν αναποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια. Υπήρχε σίγουρα ατυχία. Επιπλέον ήρθαμε αρκετοί νέοι παίχτες στην ομάδα και αποχώρησαν κάποιοι άλλοι. Επομένως χρειάστηκε ορισμένος χρόνος να προσαρμοστούμε και να δημιουργηθεί ένα δεμένο σύνολο. Οφείλαμε βέβαια να είχαμε ξεκινήσει καλύτερα και να είμαστε πιο κοντά στην πρώτη θέση. Σίγουρα υπήρξε άγχος αλλά το σημαντικό είναι πως η ομάδα έβγαλε αντίδραση και ανέκαμψε».
Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του ΑΟΛ διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας και είναι από τους πρωταγωνιστές του come back του συλλόγου.
«Το σημαντικό είναι πως η ομάδα κερδίζει και αποδίδει ικανοποιητικό ποδόσφαιρο. Όπως όλοι οι παίχτες της ομάδας, έτσι και εγώ, δουλεύω στις προπονήσεις ώστε να μπορώ να βοηθώ στα παιχνίδια. Όταν αυτό το καταφέρνω νιώθω χαρά και ικανοποίηση».
Η ανοδική πορεία αυτή όμως είναι συνέχεια σπουδαίων σεζόν.
Ο Θωμάς Τσοχαντάρης τονίζει ότι: «Προσπαθώ να κάνω το χόμπι μου σε όσο το δυνατόν καλύτερο επίπεδο μου επιτρέπει ο ελεύθερος χρόνος και οι δυνατότητές μου. Αγαπάω το ποδόσφαιρο, επομένως η ενασχόληση μου με αυτό με «γεμίζει»».
Τέλος, το σχόλιο του 26χρονου παίκτη του ΑΟΛ για το φετινό πρωτάθλημα, αλλά και την γενικότερη ποιότητά του ήταν:
«Οι περισσότερες ομάδες διαθέτουν ορισμένους ποιοτικούς παίχτες με ικανότητες παραστάσεις και εμπειρία. Συνήθως πραγματοποιούνται αμφίρροπες αναμετρήσεις και υπάρχει ανταγωνισμός.
Έχοντας αγωνιστεί και στο τοπικό πρωτάθλημα Αχαΐας, τα χρόνια που σπούδαζα στην Πάτρα, νομίζω πως το επίπεδο στον νομό είναι αρκετά ικανοποιητικό για τα δεδομένα της κατηγορίας».
Ο Θωμάς Τσοχαντάρης ξεκίνησε την καριέρα του στην Κόρινθο 2006, στη συνέχεια αγωνίστηκε στον Ηρακλή Λεχαίου, για να ακολουθήσει η Θύελλα Πατρών και η Νίκη Προαστείου, πριν έρθει η Ελλάς Βέλου και ο ΑΟ Λουτράκι, από το περασμένο καλοκαίρι.