Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Οι φτωχοί δεν κάνουν πολλά παιδιά οι μετανάστες δεν λύνουν το δημογραφικό


Δύο από τα πιό εντυπωσιακά συμπεράσματα των πολυετών μελετών που διεξήγαγε το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Μελετών υπό την Διεύθυνση της Χ. Συμεωνίδου, τα ανακοίνωσε η ίδια στην μεγάλη ενημερωτική εκδήλωση της Be-Live αφιερωμένη στο Δημογραφικό πρόβλημα.
ΜΟΝΟ Η ΣΥΝΕΠΗΣ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥΜΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. 
Η Γαλλία αποτελεί θετικό παράδειγμα, αφού είχε και Υπουργείο Οικογένειας.      
Εννέα μήνες μετά την ανακοίνωση της Ίδρυσής της η Be – Live δεσμεύεται έμπρακτα στο όραμα και την αποστολή της και καταγράφει δεκάδες σημαντικούς συνεργάτες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ενώ έχει ήδη κάνει πραγματικότητα το όνειρο της οικογένειας σε 11 υπογόνιμα, οικονομικά ασθενέστερα ζευγάρια.
Επιπλέον, με βασικό σημείο αναφοράς την προσπάθεια για την καταπολέμηση της υπογονιμότητας το κοινωφελές Σωματείο Be-Live διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση με θέμα: « Το Δημογραφικό, ένα ζωτικό πρόβλημα: 
Αίτια και λύσεις» στο Ίδρυμα Β&Μ Θεοχαράκη με κεντρική ομιλήτρια την κυρία Χάρις Συμεωνίδου, επίκουρη καθηγήτρια Πανεπιστημίου της Σορβόνης και τ.Διευθύντρια ερευνών του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο πλαίσιο ενός καταγεγραμμένου ετήσιου πλάνου του σωματείου να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί τόσο τους κρατικούς φορείς, όσο και το ευρύ κοινό για θέματα που αφορούν την  υπογονιμότητα, αλλά και το δημογραφικό πρόβλημα.
Ένα πρόβλημα που στη χώρα μας παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς η Ελλάδα παρουσιάζει  όλο και υψηλότερη υπογεννητικότητα και σταθερή μείωση του ενεργού πληθυσμού της.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τον επιχειρηματικό, επιστημονικό και δημοσιογραφικό χώρο, καθώς και πολύς κόσμος.
Η ίδρυση της Be-Live, ανακοινώθηκε το Φεβρουάριο του 2019 από τους ιδρυτές της, Γυναικολόγους Αναπαραγωγής Βασίλη Δ. Κελλάρη και Χάρη Χ. Χηνιάδη, με στόχο να δώσει ελπίδες δημιουργίας οικογένειας σε οικονομικά ασθενέστερα, υπογόνιμα ζευγάρια που ονειρεύονται να αποκτήσουν παιδί, προσφέροντας δωρεάν τις υπηρεσίες τους και καλύπτοντας τις δαπάνες των προσπαθειών της εξωσωματικής γονιμοποίησης.
Σήμερα, εννέα μήνες μετά, η Be-Live έχει δεχτεί πάνω από 120 αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της, ενώ στα 14 περιστατικά που έχουν ξεκινήσει, έχουν καταγραφεί 11 θετικά τεστ κύησης, γεγονός που συνιστά 78% ποσοστό επιτυχίας! Δεκάδες επιστήμονες από όλη την Ελλάδα, αλλά και Μονάδες Εξωσωματικής Εγκυμοσύνης έχουν δηλώσει το παρόν και έχουν ενώσει τις υπηρεσίες τους στον κοινό στόχο.
Για τους επόμενους μήνες, το Σωματείο έχει προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων και ενημερωτικών ημερίδων στην Αθήνα, αλλά και στην ελληνική περιφέρεια.
Οι ιδρυτές της Be-Live δήλωσαν: «Η αποδοχή και η υποστήριξη της Be-Live από τον επιστημονικό, αλλά και τον επιχειρηματικό κόσμο αποτελεί για εμάς μεγάλη τιμή, αλλά και το σημαντικότερο κίνητρο να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας, προσφέροντας δωρεάν θεραπείες Εξωσωματικής Γονιμοποίησης σε οικονομικά ασθενέστερα ζευγάρια. Κάθε θετικό τεστ κύησης μας δίνει μεγάλη χαρά και περηφάνια, αλλά και τη δύναμη να συνεχίσουμε και να δεσμευόμαστε στο όραμα και τους στόχους μας».