Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Ξεκίνησε η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων για την καταβολή του εποχικού επιδόματος του ΟΑΕΔ


Ξεκίνησε η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων από δικαιούχους για να τους καταβληθεί το εποχικό επίδομα του ΟΑΕΔ για το 2019.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού, η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 2 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 15:00 για όσους υποβάλλουν αίτηση, μέσω των ΚΠΑ 2  και των ΚΕΠ και ώρα 23:59 για όσους υποβάλλουν αίτηση με ηλεκτρονικό τρόπο.
Η παραλαβή των δικαιολογητικών θα ολοκληρωθεί την επόμενη εργάσιμη μέρα (03/12/2019).
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος:
Οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, πλινθοποιοί, αγγειοπλάστες, δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, μουσικοί μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων, υποδηματεργάτες, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστές εκσκαπτικών-ανυψωτικών-οδοποιητικών-γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιοί, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, ταξιθέτες θεάτρου-κινηματογράφου, χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτες, χορευτές – μέλη των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων, καθώς και των τεχνικών απασχολούμενών σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις-μέλη των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων.
Για να καταστεί δικαιούχος ο εποχικά εργαζόμενος πρέπει να πληροί τις γενικές προϋπόθεσης της τακτικής επιδότησης ανεργίας αλλά και ειδικότερες προϋποθέσεις.


Να είναι ασφαλισμένοι ως εργαζόμενοι στον κλάδο ανεργίας του ΟΑΕΔ. Να έχει προηγηθεί Καταγγελία Σύμβασης Εργασίας (όχι Οικειοθελής Αποχώρηση).
Να έχει προηγηθεί Λήξη Σύμβασης Ορισμένου Χρόνου (όχι Οικειοθελής Αποχώρηση) Να μην αυτοαπασχολούνται.
Να έχουν την ιδιότητα του ανέργου κατά την αίτηση για την επιδότηση