Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Οι Ορίζοντες Ηπείρου απέχουν από την εκλογή εκπροσώπων στη γενική συνέλευση της ΕΝ.Π.Ε. ~ «Δεν «παζαρεύουμε» το δημοκρατικό μας δικαίωμα»


Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι Ορίζοντες Ηπείρου αποφάσισαν να απέχουν από την εκλογή εκπροσώπων στη γενική συνέλευση της «Ένωση Περιφερειών Ελλάδας».
Οι λόγοι της απόφασης αυτής είναι δυο: ο πρώτος λόγος είναι ότι διαφωνούμε με το νόμο περί εκπροσώπησης καθώς εκτιμάμε ότι de jure θα έπρεπε να δικαιούμαστε εκπροσώπηση. Εκτιμούμε ότι ο νόμος είναι αντιδημοκρατικός.
Και δεύτερον από τη στιγμή που δεν δικαιούμαστε την εκπροσώπηση de jure πρέπει να μπούμε σε ένα «αλισβερίσι» με τις άλλες παρατάξεις. Με δεδομένο όμως ότι οι περισσότερες δεν έδειξαν την απαραίτητη ωριμότητα για τη διαφύλαξη του Δημοκρατικού μας δικαιώματος, του να ακούγονται δηλαδή οι πολιτικές μας προτάσεις, διασφαλίζοντας έτσι την πάγια ένταξή τους στην ημερήσια διάταξη της κάθε συνεδρίασης, δεν έχει νόημα οποιαδήποτε άλλη συζήτηση. Ιδίως που να αφορά «καρέκλες».
Για τις «καρέκλες» δεν συνομιλούμε με κανέναν, εμείς ασχολούμαστε με την ουσία. Το συγκεκριμένο θέμα το επισημάναμε και με επίσημη ανακοίνωση.
Ως εκ τούτου ως παράταξη κάνεις μας δεν θα στηρίξει και καμία άλλη υποψηφιότητα.»

Από το γραφείο Τύπου