Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Παρατείνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 η διάρκεια του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»


Με τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που εντάχθηκε στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο δίνεται παράταση στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
Παράλληλα, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019 παρατείνεται η διάρκεια των συμβάσεων του προσωπικού των δήμων που περιλαμβάνεται στους προσωρινούς πίνακες της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 3Κ/2018 και απασχολείται προσωρινά μέχρι την ανάληψη των διοριστέων στις αντίστοιχες θέσεις
Με την εν λόγω τροπολογία παρατείνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 η διάρκεια του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και οι συμβάσεις του απασχολούμενου προσωπικού.
Επίσης, έως την κάλυψη των οργανικών θέσεων μέσω της επερχόμενης προκήρυξης του ΑΣΕΠ (περίπου 3.200 θέσεις), οι πιστώσεις χρησιμοποιούνται για την παράταση του προγράμματος.
Επιπλέον, για περιπτώσεις μετατάξεων υπαλλήλων των Τεχνικών Υπηρεσιών των δήμων απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του δημάρχου, προκειμένου να μην στερηθούν το υπάρχον προσωπικό που είναι επιφορτισμένο με αναπτυξιακές αρμοδιότητες (σύνταξη και θεώρηση μελετών έργων, υποβολή προτάσεων σε αναπτυξιακά/συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, παρακολούθηση - επίβλεψη εκτελούμενων τεχνικών έργων κ.λπ).