Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Εκδήλωση για το «Έπος του ΄40» στο Χάνι Δελβινάκι, το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019


Φωτό: https://delvinaki-pogoni.blogspot.com/
Ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου 26 Οκτωβρίου 2019 οι εκδηλώσεις για το «Έπος του ΄40» που οργάνωσε ο Δήμος Πωγωνίου,  με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Χάνι Δελβινάκι.
Στην εκδήλωση, παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης, ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ κ.  Γεώργιος Αμυράς, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κ.  Λάμπρος Κακίσης, ο Πρόεδρος της Oμοσπονδίας Πωγωνισίων κ. Άρμπυρος Γρηγόρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πωγωνίου κ. Γκόγκος Χρήστος, οι Αντιδήμαρχοι Πωγωνίου κ.κ. Γαλίτσης Νικόλαος και Κουκουλάρης Στυλιανός, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Μάτσιας Βασίλειος και Γιούνης Αναστάσιος,  εκπρόσωποι της Περιφέρειας, οι Αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές και αρκετοί κάτοικοι της περιοχής.
Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε  ομιλία στο  Πνευματικό κέντρο του Δελβινακίου.
Κεντρικός ομιλητής ο εκπαιδευτικός κ. Νικόλαος Θεοδοσίου, ο οποίος μίλησε για την συμβολή του Ανεξάρτητου Τάγματος Προκαλύψεως Δελβινακίου στην ελληνική άμυνα κατά των Ιταλών.
Στη συνέχεια προβλήθηκε ντοκιμαντέρ για τις πολεμικές επιχειρήσεις που έλαβαν χώρα στην περιοχή του Πωγωνίου και μαρτυρίες κατοίκων που έζησαν τον πόλεμο.
Τέλος έγινε βράβευση των μαθητών από το Δελβινάκι και το Πωγώνι οι οποίοι εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2019.