Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Ορίζοντες Ηπείρου: Χωρίς ατζέντα στον πρωθυπουργό ο Περιφερειάρχης Ηπείρου


Με αφορμή τη θλιβερή και αποκαρδιωτική παρουσία του περιφερειάρχη Ηπείρου στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, το πρωί της Τετάρτης από τους Ορίζοντες Ηπείρου, εκλεγμένη παράταξη στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ηπείρου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Στην αρχή της νέας θητείας της διοίκησης της Περιφέρειας Ηπείρου αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε και να ακούσουμε ποιοι είναι οι προγραμματικοί άξονες βάσει των οποίων θα κινηθεί η νέα Περιφερειακή Αρχή.
Κι αν πέντε ημέρες μετά την ορκωμοσία του Περιφερειάρχη και του νέου περιφερειακού συμβουλίου θεωρεί κανείς ότι είναι πολύ νωρίς για να… μιλήσει ο επανεκλεγείς, η συμμετοχή του στη συνάντηση των 13 Περιφερειαρχών με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και όσα φέρεται να είπε εκεί (σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο ίδιος σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ), είναι δηλωτικά του πως η Περιφέρεια Ηπείρου θα συνεχίσει να πορεύεται:
Στο άγνωστο με… βάρκα την ελπίδα, χωρίς πυξίδα, κανένα προσανατολισμό, χωρίς σωστές και σαφείς προτεραιότητες, όπως ακριβώς άλλωστε, λειτούργησε και τα τελευταία 9 χρόνια.
Σύμφωνα λοιπόν με τον ίδιο, είπε στον πρωθυπουργό ότι:
Για τον πρωτογενή τομέα, προτεραιότητα στην Ήπειρο είναι τα χρέη των ΤΟΕΒ και τα φωτοβολταϊκά που πρέπει να τοποθετηθούν στα αντλιοστάσια και όχι η νέα ΚΑΠ.
Πριν από δύο χρόνια ο πρωθυπουργός έθεσε και σωστά θέμα για ζητήματα πρωτογενούς επιχειρηματικότητας. Και μπροστά του, ο πρωτεργάτης της ατζέντας των κτηνοτρόφων δεν έβγαλε άχνα ούτε για τα ζητήματα του πρωτογενούς τομέα ούτε έθεσε θέμα οργανωμένης στρατηγικής για τη διαπραγμάτευση για τη νέα ΚΑΠ. Μια ακόμη κοντόφθαλμη αντιμετώπιση του μέλλοντος της Ηπείρου.
Για τις υποδομές ο Περιφερειάρχης -με καθυστέρηση τεσσάρων ετών- αντιλαμβάνεται πως έχουμε καθυστερήσει στα οδικά έργα σύνδεσης Καμπής - Πρέβεζας, ολοκλήρωσης της Ιόνιας Οδού ως την Κακαβιά και του βόρειου τμήματος του Ε65.
Αλήθεια, τέσσερα χρόνια τώρα, πότε έγινε δυσάρεστος απέναντι στην προηγούμενη κυβέρνηση για τα συγκεκριμένα βαλτωμένα έργα; Απαντούμε εμείς: ποτέ! «Διαπίστωσε» αντίθετα ότι τον «κορόιδευαν» οι προηγούμενοι με τη μελέτη του δρόμου Καμπή - Πρέβεζα μόλις μετά τις εκλογές (!), όσο για τον Ε65 ήταν ο Περιφερειάρχης μεταξύ όσων έλεγαν κάποτε, «ας γίνει ο δρόμος και ας συναντήσει την Εγνατία όπου θέλει»… Η Περιφερειακή Αρχή έχει βαρύτατες ευθύνες για το «πάγωμα» των συγκεκριμένων οδικών αξόνων.
Αλλά δυστυχώς ο επανεκλεγείς ποτέ δεν ήθελε να διεκδικεί και να πιέζει την Αθήνα, όποια κυβέρνηση και αν είχε απέναντί του.
Έτσι και σήμερα, ακούσαμε τον Περιφερειάρχη να εκφράζει το θαυμασμό του για τη νέα κυβέρνηση, διατρέχοντας τον κίνδυνο για μια ακόμα φορά, την απογοήτευση να γευτούν οι Ηπειρώτες, αν οι δήθεν διεκδικήσεις του πέσουν για μια ακόμα φορά στο κενό.
Τέλος, θυμίζουμε στον Περιφερειάρχη πως την πρόταση να περάσουν οι Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών στις Περιφέρειες, την άκουσε για πρώτη φορά από τους «Ορίζοντες Ηπείρου» και όχι σήμερα, από τον κ. Μητσοτάκη…

Από το γραφείο Τύπου