Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Περιοδείες του υποψήφιου βουλευτή κ. Γιάννη Στέφου στο ΠΓΝΙ και στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα


Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Στέφος στο πλαίσιο των προεκλογικών του περιοδειών επισκέφθηκε κατά το διήμερο 1-2 Ιουλίου το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Χατζηκώστα. 
Στην περιοδεία στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα συμμετείχαν και οι συνυποψήφιες κα. Φανή Αναγνώστου-Κουμπλομάτη και κα. Όλγα Νάσση. Ο κ. Στέφος είχε την ευκαιρία να μιλήσει και να συναντηθεί με εργαζόμενους όλων των κλάδων και στα δύο νοσοκομεία και να τους ευχαριστήσει για την προσφορά τους στη στήριξη του ΕΣΥ. Επίσης συναντήθηκε και με τις διοικήσεις και των δύο νοσοκομείων.
Κατά τις συνομιλίες, οι διοικητές όπως και το προσωπικό των νοσοκομείων επιβεβαίωσαν την κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια υγεία της χώρας, όπως και στη νοσοκομειακή περίθαλψη, ενώ πολλοί εργαζόμενοι, ιδιαιτέρως το προσωπικό των κλάδων εκείνων που κατά την περίοδο της προηγούμενης διακυβέρνησης εργαζόταν με το καθεστώς των εργολαβιών, υπογράμμισαν τις θετικές εξελίξεις που έχουν επιτευχθεί τόσο όσον αφορά το εργασιακό τους καθεστώς, όσο και για την οικονομική τους κατάσταση.
Μέσω των συνομιλιών αναδείχτηκε το έργο που έχει επιτελεστεί στο χώρο της υγείας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στα δύο νοσοκομεία της περιοχής όσο και σε εθνικό επίπεδο. 



Όσον αφορά τη χρηματοδότηση του ΠΓΝΙ, όπως είπε χαρακτηριστικά ο διοικητής κ. Τσίκαρης, «τόσα χρήματα δεν έχει δει το νοσοκομείο από τότε που ιδρύθηκε». Τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί ή βρίσκονται σε φάση υλοποίησης, όσον αφορά την ανανέωση των υποδομών του νοσοκομείου, ανέρχονται σε 12.500.000 ευρώ περίπου, για την ανάπτυξη των υποδομών της 4ης πτέρυγας έχουν υλοποιηθεί ή υλοποιούνται έργα αξίας 6.300.000 ευρώ, ενώ άλλα 5.500.000 ευρώ αφορούν έργα που πρόκειται να πραγματοποιηθούν.
Από την πλευρά της διοίκησης του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, ο διοικητής κ. Καρβούνης ενημέρωσε τον κ. Στέφο ότι οι υποδομές του νοσοκομείου βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο, ενώ έχουν δρομολογηθεί έργα περαιτέρω αναβάθμισης της ΜΕΘ και των χειρουργείων, αντικατάστασης της κεντρικής αποστείρωσης, δύο νέων πλυντηρίων και προβλέπεται η εγκατάσταση ανελκυστήρων, ενώ άμεσα ολοκληρώνεται και το νέο πάρκινγκ. Το Νοσοκομείο Χατζηκώστα έχει επάρκεια σε ειδικευμένο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, ενώ με την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων έχουν καλυφθεί πολλές ανάγκες. Το Πολυδύναμο Κέντρο Αντιμετώπισης Κρίσεων χρηστών ναρκωτικών και αλκοολισμού τίθεται σε λειτουργία μέσα στο καλοκαίρι, αφού έχουν εγκριθεί όλες οι προσλήψεις του προσωπικού.
Στις συνομιλίες ο κ. Στέφος επεσήμανε και στις δύο διοικήσεις ότι το έργο που έχει γίνει είναι πραγματικά αξιοσημείωτο και σε πλήρη αντιστοιχία με το έργο της κυβέρνησης στην υγεία, το οποίο σηματοδοτείται από την αύξηση των δαπανών ως ποσοστό του ΑΕΠ από το 4,6% το 2015 στο 5,2% σήμερα, ενώ εξυγιάνθηκαν τα οικονομικά όλων των νοσοκομείων της χώρας, παρόλο που θεσμοθετήθηκε η δωρεάν ιατροφαρμακευτική για όλους τους ανασφάλιστους πολίτες. Υπογράμμισε το τιτάνιο έργο που φέρνει σε πέρας το προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, ιδιαίτερα το ιατρικό, νοσηλευτικό και το προσωπικό της καθαριότητας το οποίο κράτησε όρθιο το ΕΣΥ τα χρόνια της κρίσης. Τόνισε ότι, οποιοσδήποτε δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσει το έργο που έχει γίνει και εθνικά και τοπικά στο χώρο της υγείας, κινείται εκ του πονηρού και με ιδιοτελή κομματικά και προσωπικά συμφέροντα, ιδιαίτερα κατά την προεκλογική περίοδο.