Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Οριζόντες Ηπείρου: Το debate, ο Μπόλεκ και ο Λόλεκ


Το γραφείο Τύπου των Οριζόντων Ηπείρου απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το debate έκανε το ακόλουθο σχόλιο:
Ο δυναμισμός και η αποδοχή της υποψηφιότητας των Οριζόντων Ηπείρου για την Περιφέρεια έχει επιφέρει τεράστια σύγχυση στην παράταξη του απερχόμενου Περιφερειάρχη.
Η σχιζοφρενική συμπεριφορά, λόγω πανικού, του απερχόμενου Περιφερειάρχη κάνει βασικά στελέχη του να μοιάζουν σαν τον Μπόλεκ και τον Λόλεκ.
Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Οδυσσέας Πότσης διαλαλεί το αυτονόητο, ότι πρέπει να προσέλθει ο κ. Καχριμάνης στο debate – θέση για την οποία τον συγχαίρουμε. Αντιθέτως, ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης υποστηρίζει ότι «για να προσέλθει ο κ. Καχριμάνης σε debate θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη ο κ. Ριζόπουλος για τις εκφράσεις «πολιτικός εγκληματίας», και «δεν έχω καμία σχέση με αυτόν. Αυτός είναι αχλάδι και εγώ αεροπλάνο»».
Εμείς από την πλευρά μας:
Επαναλαμβάνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ο χαρακτηρισμός πολιτικός εγκληματίας αποδίδεται σε έναν άνθρωπο που συστηματικά καταδικάζει έναν τόπο - την Ήπειρο στη συγκεκριμένη περίπτωση- στην αφάνεια, τη φτώχεια και την ανεργία με «εργαλεία» τη λάσπη, τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Το γνωρίζουν οι Ηπειρώτες και εμείς το επισημαίνουμε με κάθε ευκαιρία τα τελευταία δύο χρόνια. Σε αυτό είμαστε αμετακίνητοι και θα το αποδείξουμε περίτρανα μετά τις 2 Ιουνίου.

Η δεύτερη έκφραση αποτελεί ένα σχήμα λόγου το οποίο όσες φορές διατυπώθηκε είχε την έννοια της διαφοράς και έγινε για να δοθεί το μέτρο της σύγκρισης μεταξύ των δύο. Δυστυχώς όμως, όπως η έλλειψη γνώσης και καλλιέργειας δεν επιτρέπει να γίνει αντιληπτή η έννοια της λέξης «απερχόμενος», γιατί προφανώς ενοχλεί λόγω της επερχόμενης ήττας, έτσι ακριβώς φαίνεται ότι δεν γίνεται αντιληπτή και η έννοια της σύγκρισης.
Σε τελευταία ανάλυση, τα debate γίνονται για να αποδείξει ο κάθε υποψήφιος ποιος ακριβώς είναι. Ας αφήσει, λοιπόν, ο απερχόμενος Περιφερειάρχης τις υπεκφυγές και ας εμφανιστεί μπροστά στο λαό της Ηπείρου για να αποδείξει ποιο από τα δύο είναι. Όμως αυτή τη φορά θα έχει ισχυρό και τεκμηριωμένο αντίλογο. Ενδεχομένως δεν του αρέσει γιατί είχε συνηθίσει επί 20 χρόνια σε μονολόγους καλυπτόμενος πίσω από τους κομματικούς μηχανισμούς και τη διαπλοκή. Δυστυχώς γι αυτόν, ήρθε το τέλος.
Δεν υπάρχει λοιπόν θέμα συγγνώμης. Ας σταματήσει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του και ας εμφανιστεί στο debate για να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο στους Ηπειρώτες. Τον περιμένουμε.
Και κάτι τελευταίο. Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης μέσα στον πανικό της επερχόμενης ήττας έχει μπερδέψει και τις ημερομηνίες. Η φράση «πολιτικός εγκληματίας» διατυπώθηκε από τον κ. Ριζόπουλο για πρώτη φορά την περασμένη Παρασκευή στη συνέντευξη Τύπου της Άρτας, για την παρουσίαση των υποψηφίων και του προγράμματος των Οριζόντων Ηπείρου.
Το αίτημα για το debate ετέθη προφορικά από τον εντεταλμένο σύμβουλο της ΕΡΤ στον κ. Ριζόπουλο πριν από τρεις εβδομάδες. Ο κ. Ριζόπουλος ρώτησε αν έχει εξασφαλιστεί η συμμετοχή του απερχόμενου περιφερειάρχη πριν τον καλέσουν. Η απάντηση ήταν «προσπαθούμε να βρούμε άκρη με τους συνεργάτες του».
Τότε, ο κ. Ριζόπουλος ζήτησε το αίτημα να διατυπωθεί γραπτώς, όπως και έγινε. Η επιστολή έφτασε στον κ. Ριζόπουλο την ίδια Παρασκευή που δινόταν η συνέντευξη Τύπου. Ως εκ τούτου όλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Ο κ. Καχριμάνης προφανώς έχει προαποφασίσει να μην συμμετάσχει στο debate γιατί δεν αντέχει την αντιπαράθεση. Και απλώς αναζητά μια δικαιολογία. Ας βρει καλύτερη και με καθαρές ημερομηνίες…